Crosstrainer tweedehands aanschaffen: Verstandig of niet?

Gepubliceerd door Cornelis op

Doe je er verstandig aan om voor een tweedehands crosstrainer te kiezen? Of kun je toch beter voor een gloednieuwe crosstrainer kiezen?

Dit is een afweging die veel mensen (moeten) maken.

Het aanschaffen van een tweedehands crosstrainer brengt voordelen met zich mee. Deze vlieger gaat echter ook op voor het kopen van een nieuwe crosstrainer.

In dit artikel zetten wij daarom graag alle plus- en minpunten voor je op een rijtje.

Waarom wél voor een tweedehands crosstrainer kiezen?

tweedehands_crosstrainer

Er zijn meerdere redenen waarom je het beste voor een tweedehands crosstrainer kunt kiezen:

  • Je bespaart een hoop geld: voor een nieuwe crosstrainer moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Mocht je voor een tweedehands crosstrainer kiezen, kun je zodoende het nodige geld besparen. Deze besparing kan oplopen tot een flink aantal honderden euro’s.
  • Je kunt uit veel varianten kiezen: op het internet vind je vrij veel tweedehands crosstrainers. Je hebt hierdoor meer dan voldoende keuze.

Bovendien zijn er veel situaties waarin een tweedehands crosstrainers een prima optie is.

Ben je er bijvoorbeeld nog niet zeker van dat je veelvuldig gebruik van je crosstrainer gaat maken? Dan kun je het beste kiezen voor een tweedehands crosstrainer.

Doordat zo’n crosstrainer niet al te prijzig is, kun je ‘m probleemloos even uitproberen. Mocht het trainen op een crosstrainer uiteindelijk niks voor jou zijn, kun je deze crosstrainer wellicht weer verkopen.

Aangezien je relatief weinig geld uitgegeven hebt, kun je crosstrainer ‘laagdrempeliger’ uitproberen.

Heb je op de korte termijn tijdelijk een crosstrainer nodig?

Dan kun je ervoor kiezen om een crosstrainer te huren, maar je kunt ook kiezen voor een tweedehands crosstrainer. Hiervoor geldt hetzelfde: het is een relatief kleine investering.

Waarom niet voor een tweedehands crosstrainer kiezen?

Dat een tweedehands crosstrainer interessant kan zijn, blijkt uit bovenstaande redenen.

Er zijn ook de nodige redenen denkbaar waarom je beter voor een nieuwe crosstrainer kunt kiezen:

  • Tweedehands varianten zijn achterhaald: in de afgelopen jaren heeft de tijd absoluut niet stilgestaan. Dit zie je ook duidelijk aan de huidige mogelijkheden en technologieën. Als je voor een nieuwe crosstrainer kiest, geniet je optimaal van alle nieuwe technologieën en mogelijkheden.
  • De kwaliteit is discutabel: als je een tweedehands crosstrainer koopt, weet je niet waar je aan toe bent. Je weet niet of de crosstrainer wellicht al een defect onderdeel heeft. Iets wat je wel weet, is dat je géén recht meer op garantie hebt. Een eventueel defect komt dan ook volledig voor eigen rekening.
  • Niet al te hygiënisch: je kunt je ook afvragen of een tweedehands crosstrainer wel zo hygiënisch is. Op de handgrepen waarop jij je zweterige handen legt, hebben wellicht al veel zweterige handen gelegen.

In veel situaties is het verstandiger om voor een nieuwe crosstrainer te kiezen.

Dat is zéker het geval als je serieus wilt trainen. Dan moet je op een goede crosstrainer kunnen bouwen én vertrouwen.

Mocht je voor een 2dehands crosstrainer kiezen, is dat altijd maar afwachten. Bij een nieuwe variant kun je van een bepaalde zekerheid uitgaan.

Hoe vind je een geschikte tweedehands crosstrainer?

crosstrainer tweedehands

Spreekt een voordelige tweedehands crosstrainer je aan? Dan adviseren wij je om de verschillende online marktplaatsen in de gaten te houden.

Veel particulieren bieden op de online marktplaatsen namelijk hun crosstrainer te koop aan.

Kom je een interessante advertentie tegen? Zorg er dan voor dat je heel kritisch bent.

Bekijk de foto’s kritisch, zoek op het internet meer informatie op over het typemodel en stel de nodige vragen aan de verkoper.

Ga uiteraard ook na of de verkoper wel betrouwbaar is. Hoe je dit op de online marktplaatsen kunt checken?

Ga bijvoorbeeld na hoe lang het account al bestaat. Als het account slechts 1 dag bestaat, is dat een rode vlag.

Tevens willen wij je op het volgende gezegde wijzen: als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het in veel gevallen ook.

Wordt er een crosstrainer van 1 jaar oud voor slechts 100 euro aangeboden? Dan kun je je afvragen of dit wel realistisch is.

Als het voor jou niet realistisch aanvoelt, is dat een duidelijk teken. Een duidelijk teken dat je de betreffende crosstrainer het beste links kunt laten liggen.

Tips om te besparen op de aanschaf van een crosstrainer

Is geld de belangrijkste reden voor jou om te voor een tweedehands crosstrainer te kiezen?

Dan adviseren wij je om bij interesse te onderhandelen met de verkoper. Mogelijk kun je op die manier van een nóg aantrekkelijkere prijs profiteren.

Ook als je een nieuwe crosstrainer aan wilt schaffen, kun je besparen op de aanschaf hiervan:

  • Wacht een outlet af: door op een outlet te wachten, kun je mogelijk profiteren van hele interessante prijzen. In de tijd dat je op deze outlet aan het wachten bent, kun je bovendien (extra) sparen.
  • Kijk eens naar een crosstrainer op afbetaling: bij een crosstrainer op afbetaling betaal je de crosstrainer in bijvoorbeeld 3 termijnen af. Als je niet heel veel geld tot je beschikking hebt maar wél een nieuwe crosstrainer wilt, is dit een hele interessante optie.

Wat is voor jou de beste optie?

crosstrainer_tweedehands_aanschaffen

Of een tweedehands crosstrainer aanschaffen verstandig is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Bepaal daarom goed waar je de crosstrainer precies voor wilt gebruiken.

En bepaal ook op voorhand hoeveel geld je bij voorkeur aan een tweedehands crosstrainer uit wilt geven.

Onze mening

Wat ons betreft kies je het beste voor een nieuwe crosstrainer. Bij een nieuwe crosstrainer ben je van veel garanties verzekerd.

Zo weet je zeker dat de crosstrainer over de nieuwste technologieën beschikt. Ook weet je zeker dat het apparaat nooit eerder gebruikt is, in perfecte technische staat is en een lange levensduur tegemoet gaat.

Heb je niet al te veel geld voor een nieuwe crosstrainer over? Dan kan een tweedehands variant wel interessant zijn.

In dit geval kun je echter ook je pijlen op een interessante aanbieding richten. Dáármee kun je mogelijk veel geld voor jezelf besparen.

Al met al kent een crosstrainer tweedehands aanschaffen de nodige plus- en minpunten. Streep deze tegen elkaar af en bepaal voor jezelf wat de beste keuze is.

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *