Crosstrainer huren: Verstandig of niet?

Gepubliceerd door Cornelis op

Een crosstrainer nieuw kopen is niet altijd de beste keuze. In sommige gevallen is het beter om bijvoorbeeld een tweedehands crosstrainer aan te schaffen.

In andere gevallen is het echter weer beter om een crosstrainer te huren.

Hoe kun je een crosstrainer huren? Wat zijn hier de voordelen van?

Met welke nadelen moet je rekening houden? En is het aan te raden om deze crosstrainer te huren?

Je gaat het allemaal in dit artikel lezen.

Hoe werkt het huren van een crosstrainer precies?

Als je een crosstrainer huurt, krijg je de beschikking over het apparaat.

Hiervoor betaal je een bepaald bedrag. Om wat voor bedrag het hierbij gaat, is afhankelijk van het soort crosstrainer en van de aanbieder.

Ook is het een feit dat je uit meerdere looptijden kunt kiezen. Je kunt een crosstrainer voor een maand huren, je kunt een crosstrainer voor drie maanden huren of je kunt de crosstrainer voor een jaar huren.

Deze keuze is óók bepalend voor het huurbedrag.

Waar kun je een crosstrainer huren?

Gaat je voorkeur uit naar het huren van een crosstrainer? Dan kun je hiervoor terecht bij meerdere aanbieders:

Wat is het voordeel van het huren van een crosstrainer?

crosstrainer_huren

Heb je mogelijke interesse om een crosstrainer te huren?

Om meerdere redenen is het zeker interessant om een crosstrainer te huren:

  • Je hoeft niet een flink bedrag in één keer te betalen. Door voor een huur crosstrainer te kiezen, voorkom je dat je een flink bedrag in één keer hoeft te betalen. Concreet betekent dit dat je niet je spaarrekening leeg hoeft te trekken voor een nieuwe crosstrainer.
  • Je bent behoorlijk flexibel. Met een gehuurde crosstrainer ben je ook behoorlijk flexibel. Wil je na een tijdje weer van de crosstrainer af? Dat is in veel gevallen goed mogelijk, aangezien je het huurcontract bij veel partijen tussentijds kunt stoppen. Mocht je een gekochte crosstrainer in je woning hebben staan, moet je deze proberen te verkopen. De ervaring leert dat dit niet al te makkelijk is.  
  • Ideaal voor een kortere periode. Weet je op voorhand al dat je een crosstrainer voor een korte periode nodig hebt? Dan is het onnodig om een crosstrainer te kopen. In dat geval kun je er veel beter voor kiezen om een crosstrainer te huren.
  • Je kunt ook nieuwere modellen huren. Bij meerdere aanbieders kun je tegenwoordig uit meerdere crosstrainers kiezen. Dit betekent dat je – bij sommige aanbieders – ook nieuwere modellen kunt huren.

Wat is het nadeel van het huren van een crosstrainer?

Is het per definitie aan te raden om een crosstrainer te huren? Nee, dat is niet het geval.

Je moet namelijk ook met onderstaande nadelen rekening houden:

  • Je kunt aansprakelijk gesteld worden. Gaat er onverhoopt iets kapot aan de crosstrainer? Dan is het goed mogelijk dat je hier aansprakelijk voor gesteld kan worden. Om vervelende verrassingen te voorkomen, zou je goed de kleine lettertjes op voorhand door moeten lezen.
  • Op langere termijn is het duurder. Op de korte termijn is het financieel aantrekkelijk om een crosstrainer te huren. Je hoeft in dat geval geen honderden euro’s aan een nieuwe crosstrainer uit te geven. Wil je dit fitnessapparaat echter voor een lange periode gebruiken? Dan is het financieel aantrekkelijker om de crosstrainer te kopen.

Voor wie is het huren van een crosstrainer interessant?

crosstrainer huren of kopen

Een crosstrainer huren is in meerdere situaties interessant.

Ben je bijvoorbeeld aan het wachten op de levering van een nieuw gekochte crosstrainer? Dan kun je voor de tussentijd prima een crosstrainer huren.

Het klopt dat dit enig geld kost, maar je kunt wel alvast op het gehuurde fitnessapparaat trainen.

Verder is het interessant voor mensen die moeten revalideren. Als je binnenkort een revalidatie op de planning hebt staan, kan een crosstrainer hét juiste trainingsapparaat zijn.

Door tijdelijk een crosstrainer te huren, voorkom je dat je hier veel geld aan kwijt bent.

Zit je op dit moment krap bij de kas? Maar, wil je wel graag de beschikking over een crosstrainer hebben?

Ook dan is het interessant om de crosstrainer te huren. Je voorkomt daarmee dat je in één keer een flink bedrag hoeft te betalen.

Voor wie is het huren van een crosstrainer niet interessant?

In bepaalde situaties is het absoluut niet interessant om een crosstrainer te huren. Dit is bijvoorbeeld het geval als je langdurig van het apparaat gebruik wilt gaan maken.

Wil je bijvoorbeeld 2 jaar lang van een crosstrainer gebruik maken?

Dan doe je er verstandiger aan om een crosstrainer te kopen. Op een dergelijke lange termijn overstijgen de huurkosten namelijk de initiële aanschafprijs.

Ben je van plan om binnenkort een ander huis te kopen?

Ook dan is het niet verstandig om een crosstrainer te huren. Zo’n huurovereenkomst kan namelijk van invloed zijn op het maximaal te lenen bedrag.

Wat is beter: een crosstrainer kopen of huren?

crosstrainer_huren_voor_thuis

Op deze vraag kan geen eenduidig antwoord gegeven worden. We kunnen in ieder geval wel het volgende concluderen:

  • Korte termijn: op de korte termijn is het erg interessant om een crosstrainer te huren. Door dit apparaat voor een korte periode te huren, geniet je van een financiële besparing. Je geniet hierbij ook nog van het nodige gemak.
  • Lange termijn: op de lange termijn is het erg interessant om een crosstrainer te kopen. Door dit apparaat te kopen, ben je in één keer klaar. Vervolgens kun je jarenlang gebruik maken van het fitnessapparaat. In zo’n situatie zouden de huurkosten nogal hoog oplopen.

Onder aan de streep hangt het dus vooral van je situatie af.

Heb je op de korte termijn tijdelijk een crosstrainer nodig? Dan is het huren van dit apparaat absoluut de beste keuze.

Met het oog op de lange termijn is het beter om een crosstrainer te kopen.

Wil je op de lange termijn van een crosstrainer gebruik kunnen maken, maar hier niet de hoofdprijs aan kwijt zijn? Dan is het beter om dit fitnessapparaat tweedehands aan te schaffen.

Door dit apparaat tweedehands aan te schaffen, bespaar je alsnog het nodige geld.

Bekijk ook:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *