Crosstrainer voor lange mensen kopen

Gepubliceerd door Cornelis op

Als je lang bent, dan kan het vinden van de juiste crosstrainer een flinke uitdaging zijn.

Zo zijn er namelijk veel modellen die krap aanvoelen of waar jij als lang mens niet lekker of natuurlijk op kunt sporten.

In dit artikel vertellen we je alles over hoe jij erachter komt wat de beste crosstrainers zijn voor lange mensen.

Zo ontdek je een aantal dingen waar je op moet letten en ook nog onze eigen aanbevelingen.

Waar moet je op letten?

Het vinden van een geschikte crosstrainer kan een nare klus zijn als je lang bent. Je zult er dan ook achter komen dat lang niet iedere crosstrainer geschikt is.

Gelukkig hebben we hieronder een aantal dingen voor je op een rijtje gezet waar je op wilt letten bij het aanschaffen van de juiste crosstrainer.

Lengtepas

Als je als lang persoon op zoek bent naar een crosstrainer, dan is de lengtepas misschien wel het belangrijkste ding waar je op kunt letten.

De lengtepas is de afstand die je voeten afleggen op de pedalen tijdens het trainen.

Je kunt je voorstellen dat je als lang persoon een langere lengtepas nodig zult hebben dan iemand van bijvoorbeeld 160 cm.

Neem daarom de tijd om te kijken naar modellen met een lengtepas van minimaal 50 cm. Op deze manier zal het sporten een stuk natuurlijker aanvoelen.

Grootte van de pedalen

Niet alleen de lengtepas zorgt voor een comfortabele sportervaring. Kijk ook absoluut naar de grootte van de pedalen. Langere mensen hebben vaak grotere voeten, waardoor de pedalen ook een stukje groter mogen zijn.

Onze aanbevelingen!

Nu dat je weet waar je op moet gaan letten bij het uitzoeken van de juiste crosstrainer voor jou als lang persoon kan de zoektocht beginnen.

Om je hier een stukje mee op weg te helpen hebben we de, naar onze mening, beste crosstrainers voor lange mensen verzameld!

Sole Fitness E95S

sole_fitness_e95s

We beginnen met de erg stevige en sterke Sole Fitness E95S.

De crosstrainer is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. De dimensies van het apparaat zijn 213 x 81,5 x 176,5 cm (LxBxH) waardoor hij een gebruikersgewicht heeft van 150 kg.

De lengtepas van de Sole Fitness E95S is gemakkelijk te verstellen. Zo is deze tussen de 46 en 61 cm te gebruiken. Dit kun je eenvoudig aanpassen via het display van de crosstrainer.

Doordat je de lengtepas op jouw voorkeur kunt aanpassen boven de 50 cm is het toestel uitermate geschikt voor lange mensen.

De E95S beschikt over een vliegwiel van 13,5 kg die er samen met het inductie weerstandssysteem voor zorgt dat het apparaat 20 verschillende weerstandsniveaus heeft.

Deze kun je gemakkelijk instellen via het display van het apparaat. Ook kun je hier gemakkelijk een van de 10 verschillende programma’s selecteren, zodat je je nooit hoeft te vervelen.
Tunturi Performance C55-F

tunturi_performance_c55-f

We kunnen het niet hebben over crosstrainers zonder dat we het hebben over Tunturi. Met de Performance C55-F laat het bedrijf wederom zien waarom het zo geliefd is.

De crosstrainer is wat kleiner dan zijn voorganger op deze lijst, namelijk 195 x 74 x 162 cm (LxBxH) en is gemaakt van een sterke combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor is de C55-F te gebruiken tot een gewicht van 135 kg.

De lengtepas van het toestel is 50 cm en is te verstellen. Hierdoor is de C55-F te gebruiken tot een lengte van 205 cm, ideaal voor de langere mensen onder ons.

De crosstrainer heeft een vliegwiel van 32 kg. Deze zorgt er samen met het magnetische weerstandssysteem voor dat het apparaat beschikt over 32 weerstandsniveaus.

Ook kun je kiezen uit 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en je smartphone of tablet koppelen voor een complete work-out!
Nautilus E628

nautilus_e628

Tot slot hebben we nog de sportieve en stijlvolle Nautilus E628 crosstrainer.

Deze stevige crosstrainer is met zijn 95 kg en afmetingen van 185 x 68 x 170 cm (LxBxH) een van de stevigere op de markt. Zo is het toestel te gebruiken tot maar liefst 160 kg.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van kunststof en metaal.

De paslengte van de E628 is 55,88 cm en is eenvoudig te verstellen. Zo kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je als lang persoon op een comfortabele manier kunt blijven trainen.

Het vliegwiel is wat aan de lichte kant, namelijk 4,5 kg. Daarentegen is de crosstrainer voorzien van een inductie weerstandssysteem, waardoor het apparaat 32 weerstandsniveaus heeft en 29 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Ook kun je eenvoudig je smartphone of tablet koppelen voor nog meer opties!
Conclusie

Als je als lang persoon op zoek bent naar een crosstrainer, dan kan het goed zijn dat je soms wat moeite hebt met het vinden ervan.

Om je een stukje op weg te helpen hebben we hierboven een aantal crosstrainers voor je samengevoegd die voldoen aan een goede lengtepas, waardoor jij gegarandeerd lekker kunt sporten als lang persoon.

Welke koop jij?
Misschien ook interessant:


Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *