De beste crosstrainers voor ouderen & senioren

Gepubliceerd door Cornelis op

senioren op crosstrainer

Een crosstrainer kan een behoorlijk intens overkomend fitnessapparaat zijn. Vooral als je al een dagje ouder bent.

Maar ondanks dat de apparaten wat intimiderend kunnen zijn voor de sporter op leeftijd, betekent dit niet dat deze toestellen helemaal niet geschikt zijn.

Sterker nog, het gebruiken ervan is zelfs ronduit gezond!

Hieronder lichten we toe waarom het gebruiken van een crosstrainer voor ouderen gezond is en hebben we een aantal modellen verzameld die uitermate geschikt zijn voor deze grote doelgroep.

Voordelen van een crosstrainer voor ouderen

Je kunt je voorstellen dat je op je oudere dag wat voorzichtiger aan doet met sporten.

Dat is dan ook niet gek. De kans op blessures en eventuele andere narigheden is dan ook een stukje hoger dan bij jongere sporters.

Unieke manier van bewegen

Een crosstrainer kan de ideale uitkomst bieden. De apparaten zorgen namelijk voor een combinatie tussen fietsen en lopen.

Deze unieke manier van bewegen zorgt ervoor dat je op een comfortabele en gemakkelijke manier kunt trainen. De apparaten zijn eveneens voorzien van een set handgrepen, waardoor het risico op vallen ook aanzienlijk afneemt.

Minder belastend

ouderen sporten op crosstrainer

Sporten kan voor veel ouderen een zwaar iets zijn. Vooral de kracht die uitgeoefend wordt op de gewrichten kan behoorlijk zwaar aanvoelen.

Door de manier van bewegen op een crosstrainer zorg je ervoor dat je gewrichten juist minder te verduren krijgen. De roterende bewegen dempt een stuk beter dan wanneer je normaal zou gaan hardlopen.

Het gebruiken van een crosstrainer biedt naast de gewrichten ook nog eens een erg prettige manier van trainen voor de rug.

De manier van bewegen zorgt ervoor dat de rugspieren soepel en actief blijven, waardoor rugklachten minder snel voorkomen.

Onze aanbevelingen voor senioren

Zoals je misschien al wel is opgevallen zijn er aardig wat voordelen aan het gebruiken van een crosstrainer voor ouderen. Maar nu vraag je je misschien af “welke crosstrainer is dan geschikt voor mij?”.

Hieronder hebben we een aantal crosstrainers voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij op een makkelijkere manier een keuze maken tussen alle verschillende modellen.

Focus Fitness Fox 5 iPlus

crosstrainer-iplus
Bekijk meer foto’s en laagste prijs

We bijten het spits af met de Focus Fitness Fox 5 iPlus.

Deze stevige en stabiele crosstrainer is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor staat het apparaat niet alleen erg stevig op zijn plek, maar kan deze ook gebruikt worden tot 150 kg.

De grote pedalen en comfortabele handgrepen zorgen ervoor dat het toestel toegankelijk is voor sporters van alle leeftijden.

Het vliegwiel van de crosstrainer weegt 10 kg en werkt samen met een magnetisch weerstandssysteem. Hierdoor heeft het apparaat 16 verschillende weerstandsniveaus, zodat jij precies kunt trainen zoals jij dat wilt.

De trainingscomputer van de Fox 5 iPlus is voorzien van 14 verschillende trainingsprogramma’s, die ervoor zorgen dat je gemakkelijk begeleid wordt tijdens het sporten.

Met deze programma’s kun je doelgericht trainen op bijvoorbeeld vetverbranding of op je hartslag om je conditie te verbeteren.

Ook op het gebied van comfort komt de Fox 5 iPlus niets tekort. Zo is hij voorzien van een handige tablethouder, die ervoor zorgt dat je gemakkelijk je tablet kunt plaatsen tijdens het sporten.

Zo kun je eenvoudig je favoriete series of films bekijken terwijl je traint.

Klik hieronder voor meer foto’s, informatie en de laagste prijs:Focus Fitness Senator

focus-fitness-senator-iplus
Bekijk meer foto’s en laagste prijs

Als je al een tijdje op zoek bent naar een geschikte crosstrainer, dan kan het goed zijn dat je de Focus Fitness Senator al wel een keer bent tegengekomen.

Maar wist je ook dat dit model uitermate geschikt is voor oudere sporters?

Het apparaat is op zo een manier ontwikkeld dat deze extra stevig op zijn plek staat. Dit komt onder meer door de combinatie van materialen, maar ook door het zware vliegwiel.

De grote, comfortabele pedalen zijn voorzien van een antislip laag, waardoor vallen een probleem van het verleden is. Ook zijn de handgrepen van het apparaat niet alleen fijn om mee te trainen, maar bieden deze ook nog extra houvast.

Het vliegwiel van de Senator weegt 12 kg, wat een behoorlijk gewicht is voor een crosstrainer. Deze werkt op zijn beurt samen met het elektromagnetische weerstandssysteem.

Deze samenwerking zorgt voor een gevarieerde training van maar liefst 32 verschillende weerstandsniveaus.

Klik hieronder voor meer foto’s, informatie en de laagste prijs:Conclusie

Het gebruiken van een crosstrainer kan voor veel ouderen nog wel een beetje eng zijn. Daarentegen zijn de apparaten enorm veilig en op een manier ontwikkeld dat deze juist bijdragen aan een betere gezondheid.Meer artikelen:

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *