Crosstrainer kapot? Zo vind je een monteur voor reparatie

Gepubliceerd door Cornelis op

Maakt je crosstrainer geluid? Merk je dat de pedalen niet meer soepel ronddraaien? Of merk je een ander probleem bij je crosstrainer?

Dergelijke zaken kunnen op een defect onderdeel wijzen. Als er een defect onderdeel is, zou je dit onderdeel voor een nieuw onderdeel kunnen vervangen.

Jammer genoeg kun je dit niet altijd zelf doen. Voor sommige zaken heb je simpelweg specialistische kennis en apparatuur nodig.

Gelukkig kun je altijd nog een monteur inschakelen. Een monteur is in staat om je crosstrainer weer in oude glorie te herstellen.

Wat als je crosstrainer kapot is?

crosstrainer_defect

Op het moment dat je crosstrainer kapot is, moet je bepalen wát er precies aan de hand is. Doet één van de onderdelen van de crosstrainer het niet meer?

Draaien de pedalen bijvoorbeeld niet meer rond? Doet het display niks meer? Of is een ander onderdeel kapot?

Als je eenmaal weet wat er kapot is, kun je gericht op zoek gaan naar een oplossing.

Daarvoor heb je meerdere mogelijkheden:

  • Je kunt zelf de crosstrainer proberen te repareren. Het uitvoeren van een reparatie is soms héél lastig, maar soms ook relatief eenvoudig. De relatief eenvoudige reparaties kun je zelf uitvoeren, maar voor de complexe reparaties heb je echt een monteur nodig.
  • Je kunt een monteur inschakelen. Voor de complexe reparaties heb je dus een monteur nodig. Verderop in dit artikel vertellen we je hoe je de beste monteur kunt vinden.
  • Je kunt een andere crosstrainer kopen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een andere/nieuwe crosstrainer te kiezen. Met name als je huidige crosstrainer al behoorlijk oud is, kan dit een verstandige oplossing zijn. Kostentechnisch kan het interessant zijn om voor een tweedehands crosstrainer te kiezen.

Wat zijn de mogelijke oorzaken?

De mogelijke oorzaken zijn heel divers. Zo is het goed mogelijk dat er geen directe aanleiding voor een defect is. Net zoals in een auto kan een onderdeel van een crosstrainer zomaar kapot gaan.

Een andere oorzaak kan slijtage zijn. Je crosstrainer maakt geluid en de pedalen draaien een stuk minder soepel? Dit is duidelijk een teken dat er iets met de aandrijfriem is.

De aandrijfriem staat mogelijk niet meer strak gespannen of staat op knappen. In zo’n geval is de oorzaak duidelijk, net zoals de benodigde reparatie.

Ook achterstallig onderhoud kan een oorzaak zijn.

Crosstrainer onderhoud is om de 6 á 12 maanden absoluut noodzakelijk; spray bijvoorbeeld de bewegende onderdelen met siliconenspray in. Kleine moeite, maar erg belangrijk voor de staat van de crosstrainer.

Wat kun je zelf doen?

crosstrainer_kapot

Kleine reparaties kun je prima zelf uitvoeren, zeker als je handig bent.

Op het moment dat het display niks meer doet, kun je dit bijvoorbeeld prima zelf oplossen. Check bijvoorbeeld of de batterijen in het display niet toevallig op zijn.

Merk je op dat sommige onderdelen iets losser zijn komen te zitten? Dan kun je prima deze onderdelen zelf even goed aandraaien.

Zeker als je regelmatig intensief traint, is het goed mogelijk dat schroefjes en boutjes nét iets losser dan normaal komen te zitten.

Waar vind je een monteur?

Via Google vind je relatief snel een monteur bij je in de buurt. Je kunt echter ook contact opnemen met de leverancier van je crosstrainer.

Zit je crosstrainer op dit moment nog in de garantieperiode?

Neem dan zeker contact op met de verkoper. Mogelijk is het een garantiedingetje, waardoor je niks hoeft te betalen voor de reparatie.

Categorieën: Crosstrainers

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

3 reacties

Judith · januari 15, 2023 op 7:04 pm

Kettler crosstrainer cross P gekregen van een vriendin, thuis gekomen werkt het scherm niet meer .
Nieuwe adapter extra gekocht , helaas .

J v d meer · maart 27, 2023 op 3:14 pm

Display werk wel maar niet in met, zwaarder instellen

Ben de Vries · september 18, 2023 op 4:20 pm

Onze Focus fitness fox 3 heeft geen weerstand meer. Motortje voor de weerstand draait gewoon en display is ook niks mis mee. Ik weet niet hoe ik het open krijg. Het zal de riem wel zijn.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *