Tunturi FitCross 50i Rear – Eerlijke review

Gepubliceerd door Cornelis op

tunturi-fitcross-50i-rear-review

Op zoek naar een fantastische crosstrainer voor intensief thuisgebruik?

Dan is de kans groot dat deze Tunturi FitCross 50i Rear exact is wat je zoekt.

Sporten op de crosstrainer is niet alleen leuk en uitdagend, maar het is ook een zeer effectieve manier van trainen. Je kunt er veel calorieën mee verbranden en jouw conditie zal je erg dankbaar zijn.  

In dit artikel kom je alles te weten over de Tunturi FitCross 50i Rear. Eerst zal ik de eigenschappen van het toestel met je overlopen en nadien vertel ik je nog kort iets over mijn ervaring met het toestel.

Eigenschappen Tunturi FitCross 50i Rear

tunturi_fitcross_50i_rear-thumbnail

De FitCross 50i Rear is een fantastisch fitnesstoestel dat door Tunturi op de markt werd gebracht.

Tunturi is binnen de fitnesswereld reeds een bekende naam geworden. Je ziet hun apparaten dan ook overal ter wereld opduiken.

Kwaliteit voorop

tunturi-fitcross-50i-training

Een apparaat dat kan dienen voor intensieve trainingen, moet natuurlijk wel aan strenge kwaliteitsvereisten voldoen.

De Tunturi FitCross 50i Rear is absoluut een robuust en kwalitatief toestel, gemaakt van hoogwaardige materialen.

Deze crosstrainer weegt op zichzelf maar liefst 48 kilogram, wat toch aangeeft dat er een stevig frame is ingebouwd.  

Ook de algemene stabiliteit van deze crosstrainer zit erg goed. Het toestel is met zijn maximale gebruikersgewicht van 150 kilogram een echte kanjer.

De kwaliteit laat zich niet enkel en alleen kenmerken in de materialen van het frame, maar evengoed in de afwerking.

Veel fitnesstoestellen worden afgewerkt met behulp van goedkope materialen, maar bij deze Tunturi FitCross 50i Rear is dat helemaal niet het geval.

De behuizing van het toestel is erg stevig en ze voelt bovendien net zo robuust aan als de andere onderdelen. Daarbij komt ook nog eens het feit dat deze crosstrainer er best wel leuk uitziet.

Dit sportief ogende toestel zou zeker niet misstaan. 

Kwaliteit moet natuurlijk wel steeds worden afgewogen tegen de prijs. Daarom wil ik ook iets zeggen over de prijs-kwaliteit verhouding van de Tunturi FitCross 50i Rear.

Ik heb in mijn leven al heel wat crosstrainers zien voorbij komen, maar bijna geen enkel model kon evenveel waarde bieden voor het geld dat dit fitnesstoestel maar kost.

Er zitten gewoon zoveel nuttige opties in en de algemene kwaliteit is gewoon top.

Daarom ben ik ervan overtuigd, dat de Tunturi FitCross 50i Rear één van de beste crosstrainers prijs-kwaliteit is.


Gebruiksvriendelijkheid

Naast de kwaliteit, speelt natuurlijk ook het gemak voor de gebruiker een belangrijke rol. De gebruiksvriendelijkheid van een crosstrainer laat zich kennen op verschillende aspecten.

De eerste keer dat je in aanraking komt met de Tunturi FitCross 50i Rear, zal je hem eerst moeten kunnen monteren.

Tunturi heeft duidelijk alles in het werk gesteld, om ervoor te zorgen dat dit hartstikke eenvoudig is voor de klant.

Alle onderdelen zitten netjes verpakt zodat je alles makkelijk kunt vinden. Daarbovenop hebben ze ook enorm veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een duidelijke handleiding.

Daardoor zit de gebruiksvriendelijkheid op het vlak van montage alleszins goed.  

vliegwiel-tunturi-fitcross

Aan de andere kant is er ook nog het effectieve gebruik van de crosstrainer. Hoe makkelijk is het om aan de slag te gaan met jouw trainingen?

De Tunturi FitCross 50i Rear is erg eenvoudig te bedienen. Via de computer heb je de mogelijkheid om de weerstand trapsgewijs te verhogen of te verlagen.

Hij beschikt over maar liefst 32 weerstandsniveaus, dus je kunt alle kanten op met je training.  

Tot slot moeten we het natuurlijk ook hebben over het comfort tijdens het sporten. Het toestel is zo gebouwd, dat de afstand tussen jouw voeten, niet al te groot is.

Daardoor voelt de beweging die je maakt heel natuurlijk aan. Ook de roterende massa die maar liefst 18 kilogram zwaar is, draagt bij tot die vloeiende bewegingen.

De pedalen zijn misschien niet 100% ergonomisch geoptimaliseerd, maar je merkt wel dat er veel schokken worden opgevangen, zodat die niet op jouw gewrichten terechtkomen.

Ook de handgrepen hebben een heel makkelijke vorm en je kunt kiezen dewelke je gebruikt. In de vaste kleine handvaten, zitten tevens ook hartslagsensoren verwerkt.

De aangebouwde drinkbushouder is erg prettig, want zo moet je niet telkens stoppen met sporten. 

Programma’s en mogelijkheden

Om het indoor sporten leuk en uitdagend te houden, wordt deze crosstrainer geleverd met 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Het aantal is op zich niet zo belangrijk, maar het geeft wel aan dat er veel verschillende mogelijkheden zijn.

Bovendien zal je na verloop van tijd ook ontdekken welke programma’s jouw favorieten zijn en die zal je voornamelijk gaan gebruiken.

De kans is ook heel groot, dat er programma’s zullen zijn die je nooit gaat gebruiken, dus let zeker niet te veel op het aantal. 

Het feit is wel dat er door de 20 verschillende programma’s voor iedereen wel iets tussen zit. De Tunturi FitCross 50i Rear beschikt over porgramma’s voor zowel beginners, gevorderden, als echte professionals.

fitcross-display

De programma’s focussen ook op heel andere onderdelen van het sporten.

Zo zijn er bijvoorbeeld programma’s die specifiek helpen voor de vetverbranding, maar evengoed zijn er programma’s die vooral helpen om jouw conditie te verbeteren. 

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een bepaald doelprogramma. Zo kan je bijvoorbeeld ingeven dat je training stopt nadat je 200 calorieën hebt verbrand.

Net zo goed kan je ook een doel ingeven voor de afstand, of voor de tijdsduur. 

Bluetooth integratie

handgrepen-tunturi-crosstrainer

Een groot pluspunt, is dat je de Tunturi FitCross 50i Rear kunt verbinden met bluetooth. Daardoor heb je namelijk ook de mogelijkheid om deze crosstrainer te gebruiken in combinatie met verschillende apps.

De Iconsole + app is bijvoorbeeld heel gekend om indoor trainingen leuker te maken. Via die app kan je namelijk verschillende routes van overal ter wereld instellen.

Daarbovenop houdt de app ook nog eens de gegevens over jouw prestaties bij.  

Om het voor jou als gebruiker nog veel eenvoudiger te maken, is deze Tunturi crosstrainer voorzien van een tablethouder.

Zo kan je die makkelijk vastklikken en van daaruit de instellingen besturen. Om wat afleiding te hebben, kan je ook een film kijken tijdens het sporten.

Bluetooth maakt nu al veel mogelijk, maar in de toekomst zou daar nog wel eens heel wat kunnen bijkomen.


Voor wie is de Tunturi FitCross 50i Rear geschikt?

De moeilijkste vraag van vandaag: voor wie is het een goed idee om een Tunturi FitCross 50i Rear in huis te halen?

Gelet op het feit dat deze crosstrainer erg stevig gebouwd is, kan hij gerust enkele uren per dag worden gebruikt.

Daarom zou ik zeker zeggen dat dit toestel geschikt is voor intensieve sporters, maar ook voor grote gezinnen met meerdere sporters.

Het apparaat zou daarnaast zeker ook niet misstaan bij sportcoaches en dergelijke, maar ik zou niet aanraden om het te gebruiken in een grote sportschool. 

Aangezien deze crosstrainer veel mogelijkheden biedt, ben ik ervan overtuigd dat zowel beginnende, als verder gevorderde sporters er tevreden mee zullen zijn.

Tussen de 20 verschillende trainingsprogramma’s bevindt zich voor elk wat wils.

Daarbovenop kan je via bluetooth nog zoveel meer trainingsmogelijkheden toevoegen, dat er eigenlijk geen beperking meer zit op het gebruik. 

Wat het budget betreft, moet je uiteraard wel in staat zijn om enkele honderden euro’s op tafel te leggen. Deze crosstrainer behoort zeker niet meer tot de goedkope modellen, maar echt duur kan je hem ook niet noemen.

Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit voor gemiddelde inkomens zeker geen probleem zou mogen vormen.

Mijn ervaring met de Tunturi FitCross 50i Rear

tunturi-crosstrainer

Zelf heb ik voor jou de Tunturi FitCross 50i Rear natuurlijk ook getest.

Ik had vrij hoge verwachtingen toen ik aan de test begon, maar ik moet zeggen dat die ook vrijwel allemaal werden ingewilligd.

Het is een enorm fijn toestel om op te sporten, zeker wanneer je dat meerdere keren per week wilt doen. 

Zelf was ik vooral enthousiast over de comfortabele houding die ik tijdens de training kon innemen. Ik ben vrij groot, dus bij veel crosstrainers geeft dat wat problemen.

Bij deze Tunturi crosstrainer was dat helemaal niet het geval. Bovenal was het erg leuk om de voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s te testen, maar persoonlijk hou ik nog meer van het trainen met apps.

Door het feit dat dit fitnesstoestel ook over bluetooth beschikt, was dat ook helemaal geen probleem. 

Wat me ook enorm opviel tijdens de training, was het gebruiksgemak van de trainingscomputer. Mocht ik deze crosstrainer moeten beschrijven in één woord, dan zou ik zeggen: eenvoud.

Tunturi heeft ervoor gekozen om een top apparaat op de markt te brengen, zonder al te veel franjes.

Het toestel doet precies wat het moet doen, zonder dat je de hele tijd moet lopen zoeken naar de juiste instellingen! 

Conclusie

Zou je graag een crosstrainer in huis halen om een gezonder levensritme te creëren? Of wil je vooral van wat overtollige kilo’s afraken?

Ongeacht om welke reden je op zoek bent naar een crosstrainer, ik zou de Tunturi FitCross 50i Rear 100% aanbevelen.

Het is een fantastisch toestel met mooie eigenschappen, die ook in de praktijk een duidelijke positieve invloed hebben op het trainingsgebeuren.

Ik zou zeggen: twijfel vooral niet langer, bestel de Tunturi FitCross 50i Rear nu nog en ga er deze week nog mee aan de slag.
Beste alternatieven:


Heb je vragen of zelf ervaringen met deze crosstrainer? Laat het even weten in een reactie hieronder!

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

2 reacties

Bjorn Suys · oktober 5, 2022 op 6:28 pm

ik had Tunturi fitcross 50i rear nog geen week in gebruik.
als ik het weerstandsniveau boven stap 14 zette begon hij plots veen lawaai te maken alsof er iets sleepte, is dat normaal of heb ik er goed aan gedaan om hem om te ruilen?
en kan ik ervanuit gaan dat ik bij een nieuwe hetzelfde probleem niet zou hebben?

    Cornelis · oktober 6, 2022 op 5:12 pm

    Hey Björn, klinkt als een probleempje met de aandrijving, waar misschien iets niet goed zat. Zodra je het nieuwe model binnen hebt, zou hij dat niet meer moeten doen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *