Tunturi C60 Crosstrainer – Uitgebreide review

Gepubliceerd door Cornelis op

Ben je ook terecht gekomen op een website waar ze de Tunturi C60 crosstrainer aanbieden? Dan wil je waarschijnlijk graag weten of het toestel net zo goed is, als in de boekjes wordt beschreven.

tunturi-c60-crosstrainer

Het is namelijk niet altijd dat een fitnesstoestel goed is, omdat het goede specificaties heeft. Daarom zal ik je in deze review alles vertellen dat je moet weten over de Tunturi C60 crosstrainer.

Eerst zal ik de belangrijkste eigenschappen doorlopen en nadien zullen we het hebben over mijn ervaring met de crosstrainer.


De eigenschappen van de Tunturi C60 Performance

Voor je een crosstrainer gaat kopen, is het wel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de eigenschappen ervan. Daarom zal ik deze eerst even kort bespreken. 

Trainingsmogelijkheden 

display-c60

De Tunturi C60 beschikt over erg veel trainingsmogelijkheden. Er zitten namelijk maar liefst 24 trainingsprogramma’s ingebouwd.

Het leuke is dat er zeer diverse programma’s tussen zitten, zodat elke sporter iets vindt dat bij hem of haar past.

Er zitten zowel trainingen in op tijdsduur, maar evengoed trainingen waarbij je hartslag centraal staat.

Bovendien zijn er zowel trainingen beschikbaar voor meer gevorderde sporters, als voor beginners. 

Dankzij de 32 instelbare weerstandsniveaus kan je trouwens perfect zelf bepalen hoe intensief een training is. Je kunt in de manuele modus zeer zachtjes beginnen en dan rustig stapsgewijs opbouwen.

Ook kan je net beginnen op een zeer hoge weerstand en nadien rustig uitbollen. 

Alsof dat nog niet genoeg is, is deze Tunturi crosstrainer ook te verbinden met bluetooth.

Daardoor heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende trainingsapps, die je kunnen helpen om je prestaties bij te houden, of om een real-life training te simuleren.

Aangezien deze crosstrainer voorzien is van een tablethouder, hoef je geen externe houder meer aan te schaffen. 

Ergonomie 

Tunturi is al langer bezig met het ontwikkelen van fitnesstoestellen. Daardoor hebben ze ook voldoende kennis en ervaring, om hun toestellen steeds te blijven verbeteren.

Bij het maken van de Tunturi C60, hebben ze aardig ingezet op ergonomie. 

Je hebt de mogelijkheid om de monitor naar boven of onder te kantelen en ook de handrepen zijn aangepast. Op die manier kan je tijdens het sporten nog kiezen of je gebruik maakt van de vaste of de bewegende handvaten.

In de vaste handvaten zitten trouwens ook hartslagsensoren verwerkt, maar het is ook mogelijk om een externe hartslagband te gebruiken.

Mijn ervaring met de Tunturi C60 crosstrainer 

Na heel wat onderzoek, ben ik zelf ook de Tunturi C60 crosstrainer gaan uittesten. Er zijn me enkele zaken opgevallen, die ik toch wel met jou wil delen. 

Algemene kwaliteit van de crosstrainer 

Wat me als eerste opviel, was dat de materialen die gebruikt werden voor deze crosstrainer, zeer robuust waren.

Ik had al gelezen dat deze Tunturi crosstrainer 66 kilogram woog, maar toen ik het voelde was ik toch nog steeds verbaasd over de kwaliteit ervan. Het is een erg robuust toestel dat zeker tegen een stootje kan. 

Het toestel kan een maximaal gebruikersgewicht aan van 135 kilogram. Bij andere toestellen is dat meestal net iets meer, dus ik was een beetje bang voor de stevigheid.

Toch heb ik achteraf moeten toegeven dat je deze crosstrainer niet zomaar in beweging krijgt. Door de spreiding tussen de poten, stond het apparaat erg stevig op de grond. 

Persoonlijk ben ik ook erg te spreken over de afwerking van deze Tunturi C60 crosstrainer. Het apparaat ziet er zo gewoon uit, maar het heeft toch heel wat in zich.

Bovendien ben ik vooral een fan van het kleurgebruik van Tunturi. Het donkere zwart van het stalen frame past perfect bij het lichte grijs.


Trainen op dit toestel is zo leuk 

Dankzij de roterende massa van maar liefst 32 kilogram, zorgt deze crosstrainer voor heel vloeiende bewegingen.

Normaal gezien ben ik niet de moeilijkste persoon wanneer het op trainingscomfort aankomt. Daarmee bedoel ik dat ik het niet meteen zou merken als een toestel net wat minder comfortabel is.

Bij het uitproberen van deze Tunturi C60 crosstrainer, had ik aan de andere kant wel meteen een wow-gevoel. Het is echt een fijn apparaat om op te trainen. 

performace-e60-voetpedaal

Dankzij de verschillende trainingsapps, heb je bovendien ook keuze genoeg. Je kunt meerdere keren per week afwisselen tussen de programma’s, zodat het sporten uitdagend blijft.

Zelf maak ik ook erg graag gebruik van de trainingsapps via bluetooth. Het grote voordeel daarvan, is dat je beelden te zien krijgt van echte routes.

De crosstrainer werkt ook interactief mee met deze apps, waardoor de weerstand bijvoorbeeld hoger wordt aan een helling. Tunturi heeft ook een eigen fitnessapp op de markt: Tunturi routes.

Zeker het proberen waard. 

De trainingscomputer 

stuur-handvaten-performance

Ook de trainingscomputer van deze crosstrainer werkt perfect. Je kunt er heel veel real-time informatie op terugvinden tijdens het sporten.

Je ziet erop hoe lang je al bezig bent en welke afstand je hebt afgelopen, maar bijvoorbeeld ook hoeveel calorieën je al hebt verbrand.

Daarnaast kan je er ook je hartslag op aflezen, gelijk of je gebruik maakt van de ingebouwde sensoren, of van een bluetooth hartslagmeter. 

Voor wie is de Tunturi C60 crosstrainer geschikt? 

Dat deze Tunturi C60 niet zomaar een crosstrainer is, dat is ondertussen wel duidelijk. Persoonlijk zou ik aanraden om dit toestel te gebruiken voor thuis.

Hoewel dit een vrij professionele crosstrainer is, die gemaakt is van stevige materialen, zou ik hem niet in een sportschool zetten.

Wel kan hij eventueel worden gebruikt door personal coaches. 

Het apparaat kan gerust wat verduren, dus dagelijks trainen zou geen probleem mogen zijn. Gezien het feit dat er zoveel mogelijkheden zijn, weet ik niet of dit het juiste toestel is voor beginnende sporters.

Wanneer je het toestel koopt, moet je er wel van overtuigd zijn dat je het voor een lange periode wilt gebruiken. 

Conclusie 

Persoonlijk ben ik heel erg te spreken over deze Tunturi C60 crosstrainer. Het is een fantastisch toestel, met heel veel positieve eigenschappen.

Het trainingscomfort van dit apparaat zal me waarschijnlijk voor altijd bijblijven. Daarom zou ik deze Tunturi C60 ook echt durven aanraden aan jou.
Meer reviews:


Heb je vragen over deze crosstrainer, of heb je zelf ervaringen met de Tunturi C60? Laat het even weten in een reactie hieronder!


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *