Lidl crosstrainer: Is het de moeite waard?

Gepubliceerd door Cornelis op

lidl-crosstrainer

Is het verstandig om een crosstrainer bij de Lidl te kopen? Of kun je toch beter voor een apparaat van een bekender A-merk kiezen?

Veel mensen vragen zich af of een Lidl crosstrainer het kopen waard is. De lagere prijzen roepen vanzelfsprekend al snel vraagtekens op.

In deze review zoomen we in op de crosstrainers van Lidl. Zijn ze het geld echt waard? En wat voor crosstrainers kun je eigenlijk verkrijgen bij deze winkel?

Lees snel verder en kom erachter!

Lidl crosstrainer aanbieding

Regelmatig zijn er crosstrainers te koop bij de Lidl. Wanneer dit het geval is, is er meestal sprake van een aanbieding.

Lidl staat bekend als een echte prijzenvechter. Niet alleen op het gebied van voedingswaren, maar ook op het gebied van sportmateriaal.

Zo zijn er dus ook apparaten zoals hometrainers, crosstrainers en roeitrainers te verkrijgen. Echter is het wel zo dat deze apparaten meestal niet het hele jaar door te verkrijgen zijn.

Vaak zijn er enkele maanden per jaar waarbij de Lidl crosstrainers verkoopt voor bodemprijzen. Meestal zijn de crosstrainers dan binnen korte tijd alweer uitverkocht.

Welke crosstrainers verkoopt de winkel?

Vrijwel altijd gaat het om dezelfde soort crosstrainers bij de Lidl. Echter zijn er wel meerdere merken die je kunt verwachten in het aanbod.

2 verschillende merken om precies te zijn. Hieronder volgt een nadere toelichting.

Crivit crosstrainer

crivit-crosstrainer

Crivit is het huismerk van de Lidl op het gebied van sportmateriaal. Het merk staat bekend om de lage prijzen en degelijke kwaliteit.

De Crivit crosstrainer wordt doorgaans aangeboden voor een kleine 350 euro. Bij kortingsacties kan de prijs nog wel eens wat lager liggen.

Dit apparaat heeft een trainingscomputer met display en 32 verschillende weerstandsniveaus. Het heeft een vliegwiel van ongeveer 8 kg en is opvallend zwaar belastbaar, namelijk tot 150 kg.

Christopeit crosstrainer

christopeit-crosstrainer

Daarnaast is er ook regelmatig een crosstrainer van het Duitse merk Christopeit Sport te verkrijgen bij Lidl.

Dit merk straalt pure Duitse degelijkheid uit en staat doorgaans goed bekend.

Hoewel de apparaten zeker niet van professionele kwaliteit zijn, laat een fitnessapparaat van Christopeit je niet snel in de steek.

Ook de Christopeit crosstrainers zijn betrouwbaar, zwaar belastbaar en bieden je nog aardig wat trainingsmogelijkheden.

De Lidl heeft in het verleden meerdere soorten crosstrainers van dit merk verkocht, de meeste recente is de CXM 7. Dit model heeft 32 verschillende weerstanden, een vliegwiel van 12 kg en is belastbaar tot 150 kg.

Ook hier gaat het dus om een vrij robuuste en degelijke crosstrainer. Wel is deze variant ietwat prijziger dan de bovenstaande Crivit crosstrainer.

Een crosstrainer van Christopeit kost doorgaans tussen de 500 en 600 euro.

Hoe is de kwaliteit van de Lidl crosstrainer?

Zoals je hebt gelezen kunnen we dus niet spreken van 1 soort Lidl crosstrainer, aangezien de winkel regelmatig meerdere modellen aanbiedt.

Maar hoe zit het dan met de algemene kwaliteit van de apparaten?

Zijn ze van betrouwbare kwaliteit, of zitten er ook rotte appels tussen?

Al met al kunnen we concluderen dat deze crosstrainers je niet snel in de steek zullen laten. Zowel Crivit als Christopeit zijn betrouwbare merken.

Het is dan ook niet voor niets dat deze crosstrainer zo enorm populair zijn. Wel is het zo dat dit niet de meest luxe crosstrainers op de markt zijn.

Ze zijn niet voorzien van de handigste snufjes en gebruiksgemakken.

Ook kun je bijvoorbeeld niet trainen met apps en zijn je trainingsmogelijkheden beperkter dan gemiddeld.

Vergeleken met andere crosstrainers: Beste alternatieven

crosstrainer-iplus

Als je het ons vraagt zijn er dan ook betere crosstrainers op de markt.

Met beter bedoelen we in dit geval meer trainingsmogelijkheden en betere kwaliteit. En dat voor (ongeveer) dezelfde prijs.

Als we kijken naar goede mogelijkheden in de prijsklasse van 250-750 euro zijn er verschillende goede mogelijkheden.

De beste uit de test zijn de:

Conclusie en eindoordeel

Met een Lidl crosstrainer haal je dus helemaal geen slecht apparaat in huis. Sterker nog, tot op heden zijn er geen slechte verhalen over bekend.

De meeste gebruikers lijken tevreden te zijn met de prijs-kwaliteitverhouding. Wel is het dus zo dat er betere crosstrainers op de markt zijn in dezelfde prijsklasse.

En ook moet je er rekening mee houden dat de crosstrainers niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn bij de Lidl. Mogelijk moet je dus nog even geduld hebben.

De aanbiedingen worden meestal niet van te voren aangekondigd, waardoor je niet weet hoelang je nog moet wachten.

Is de crosstrainer momenteel niet op voorraad in de Lidl-shop? Wacht dan niet langer en kies voor een passend alternatief!
Misschien ook interessant:

Aldi crosstrainer

Categorie├źn: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *