Focus Fitness Fox 2: Review

Gepubliceerd door Joni op

Het merk Focus Fitness heeft in de afgelopen jaren meerdere crosstrainers op de markt gebracht. Veel van deze crosstrainers zijn populair geworden, waaronder de Focus Fitness Fox 2.

Is dit een ideale crosstrainer voor thuisgebruik? Kunnen wij de aanschaf van deze crosstrainer aanraden? En wat moet je voor deze crosstrainer betalen?

Je leest het allemaal in deze uitgebreide Focus Fitness Fox 2 review!

Voor wie is de Focus Fitness Fox 2 geschikt?

Crosstrainer

Met het huidige aanbod van crosstrainers richt Focus Fitness zich op de recreatieve thuissporter. Dat geldt absoluut voor de Focus Fitness Fox 2.

Deze crosstrainer is geschikt voor mensen:

  • … die thuis op een aangename manier in beweging willen komen
  • … die een voordelige crosstrainer aan willen schaffen
  • … die niet al te veel eisen aan een crosstrainer stellen

De Focus Fitness Fox 2 is dus niet geschikt voor intensieve sporters. Mocht je op een crosstrainer de meest zware trainingen uit willen voeren, kun je beter naar de Fox 4 of Fox 5 crosstrainer kijken.

De belangrijkste specificaties van de Focus Fitness Fox 2

Focus Fitness Fox 2

Zit je tussen meerdere crosstrainers te twijfelen? Om tussen meerdere crosstrainers de juiste keuze te maken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken.

De belangrijkste specs van de Focus Fitness Fox 2 hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

Paslengte28 centimeter
Gewicht vliegwiel6 kilogram
Aantal weerstandsniveaus16 niveaus
Aantal programma’s16 stuks
Gewicht van de crosstrainer42 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht120 kilogram
Afmetingen101 x 60 x 161 centimeter


Wat bij deze specificaties opvalt? Dat dit méér dan prima specificaties voor een crosstrainer voor thuisgebruik zijn.

Deze specificaties brengen bovendien veel voordelen met zich mee, waarover je hieronder meer leest.

De belangrijkste voordelen van de Focus Fitness Fox 2

Toen wij de Focus Fitness Fox 2 uit mochten proberen, werden wij al snel enthousiast. Dit was te danken aan de algehele kwaliteit, maar ook aan specifieke voordelen.

De belangrijkste voordelen van deze crosstrainer bespreken we hieronder uitgebreid.

Veel trainingsmogelijkheden

Crosstrainer Focus Fitness Fox 2 standen

Een crosstrainer voor thuisgebruik hoeft in de basis niet al te veel trainingsmogelijkheden te hebben. Het doet ons echter goed dat de Focus Fitness Fox 2 wél veel trainingsmogelijkheden biedt.

Dit blijkt alleen al uit de 16 weerstandsniveaus. Doordat je uit zoveel niveaus kunt kiezen, kun je gericht trainen.

Je kunt de trainingen naar wens opbouwen en je kunt elke training zo zwaar maken als je zelf maar wilt. Ideaal in onze ogen.

Prima kwaliteit

Heb je al eerder een fitnessapparaat van Focus Fitness gehad? Dan weet je ongetwijfeld al dat de kwaliteit van deze apparaten dik in orde zijn.

Die vlieger gaat ook op voor de Fox 2 crosstrainer. Deze crosstrainer is van een prima kwaliteit en biedt jarenlang plezier aan. Wat wens je nog meer?

Efficiënte en stabiele bewegingen

Crosstrainer Focus Fitness Fox 2

Relatief veel crosstrainers voor thuisgebruik hebben een te licht vliegwiel. Dat betekent dat de weerstand niet hoog ingesteld kan worden, maar ook dat de bewegingen niet efficiënt gemaakt kunnen worden.

Een te licht vliegwiel brengt automatisch onbalans met zich mee in de bewegingen die je maakt.

Gelukkig beschikt de Focus Fitness Fox 2 over een vliegwiel van 6 kilogram. Dit is zeker niet zwaar, maar het is ook geen lichtgewicht. Dankzij dit gewicht ben je in staat om efficiënte en stabiele bewegingen te maken.

Dat wordt verder versterkt door de paslengte van 28 centimeter. Dit had mogelijk nog iets langer gekund, maar deze lengte is wat ons betreft prima.

Let wel op: de Focus Fitness Fox 2 is door deze paslengte niet ideaal voor lange mensen. Daar komen we verderop in deze Focus Fitness Fox 2 review graag nader op terug.

Duidelijk display

Crosstrainer Focus Fitness Fox 2 display

Het display van de Focus Fitness Fox 2 spreekt ons om meerdere redenen aan:

  • Duidelijke weergave: op het display kun je allerlei waarden weer laten geven. Doordat het display relatief groot is, betreft het hier een duidelijke weergave.
  • Fijne bediening: via het display kun je de crosstrainer naar wens instellen. Focus Fitness heeft hierbij gekozen voor een handig en slim bedieningspaneel, waardoor je snel de gewenste weerstand instelt.
  • Hartslagfunctie: via het display ben je bovendien in staat om je hartslag af te lezen. Voor het opmeten van je hartslag zou je je handen op de hartsensoren (armpedalen) moeten leggen.

Compact

Een belangrijk kenmerk van de Focus Fitness Fox 2 zijn de afmetingen. Deze crosstrainer is bijzonder compact vormgegeven, waardoor je ‘m makkelijk in je woning kwijt kunt.

Merk je op dat de crosstrainer niet helemaal waterpas staat? Dit komt mogelijk door de ongelijkheid van de vloer. Om dit op te lossen, zou je een matje onder de crosstrainer neer kunnen leggen. Daarmee demp je ook het geluid nog.

Duurzame en hoogwaardige materialen

Motor Focus Fitness Fox 2

Focus Fitness heeft bij deze crosstrainer voor duurzame en hoogwaardige materialen gekozen. Dit blijkt onder meer uit het totaalgewicht van 42 kilogram.

Doordat de crosstrainer zo zwaar is, blijft deze in ieder geval stevig en stabiel op zijn plek staan. Ook hierdoor geniet je van een aangename en stabiele training.

Ook de motor is van een sublieme kwaliteit. Focus Fitness heeft hierbij gekozen voor een V-belt motor.

Zo’n motor brengt een belangrijk voordeel met zich mee: de motor is geluidsstil. Mocht je bijvoorbeeld ’s avonds laat nog willen trainen, komt dit perfect van pas.

Hoog maximaal belastbaar gewicht

Vergelijk je déze crosstrainer met een vergelijkbare crosstrainer? Dan valt het verschil in het maximaal belastbare gewicht direct op.

Veel vergelijkbare crosstrainers zijn tot slechts 100 kilogram te belasten. De Focus Fitness Fox 2 is echter tot een gewicht van 120 kilogram te belasten.

De belangrijkste nadelen van de Focus Fitness Fox 2

Is de Focus Fitness Fox 2 een perfecte crosstrainer voor thuisgebruik?

Het komt in de buurt, maar geen enkele crosstrainer is uiteindelijk perfect. Ook bij deze crosstrainer zijn wij tegen enkele nadelen aangelopen.

Niet al te makkelijk te verplaatsen

Eerder in deze Focus Fitness Fox 2 review gaven we aan dat dit apparaat 42 kilogram weegt. Het apparaat staat hierdoor stabiel, maar is hierdoor wel lastig te verplaatsen.

Hierbij is het ook onhandig dat dit apparaat geen transportwielen heeft.

Niet voor intensief gebruik geschikt

Wil je dagelijks intensief op een crosstrainer kunnen trainen? Dan sluit de Focus Fitness Fox 2 niet op je wensen aan.

Zoals eerder al gesteld, is deze crosstrainer ideaal voor de recreatieve thuissporter. Mocht je intensiever willen trainen, raden wij de Focus Fitness Fox 3 aan.

Niet voor lange mensen geschikt

Ben je 1,90 meter of langer? Dan is ook de Focus Fitness Fox 3 de betere keuze voor je. Die crosstrainer heeft een langere paslengte, waardoor die variant beter geschikt is voor de langere mensen.

Mocht je kleiner zijn, is de Focus Fitness Fox 2 juist de beste keuze voor je.

Wat kost de Focus Fitness Fox 2?

Focus Fitness Fox 2 crosstrainer

In onze ogen is de Focus Fitness Fox 2 een ideale crosstrainer voor thuisgebruik. Dit is niet alleen aan de bovenstaande voordelen te danken, maar ook aan de prijs-kwaliteitsverhouding.

Voor deze crosstrainer betaal je een bedrag van slechts 349 euro. Gezien de vele mogelijkheden en de kwaliteit vinden wij dit een prima prijskaartje.

Zoals we van Focus Fitness gewend zijn, brengt deze crosstrainer (bij juist gebruik) een lange levensduur met zich mee. Dát maakt het prijskaartje van 349 euro alleen maar interessanter.

Tip: check goed de prijzen bij onze partners. Onze partners stunten namelijk regelmatig met kortingen op de Focus Fitness Fox 2. Door van zo’n aanbieding te profiteren, geniet je van een nóg betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Garantie

Focus Fitness heeft haar zaakjes prima op orde. Dit blijkt uit de kwaliteit van deze crosstrainer, maar ook uit de garantieperiode.

Op het frame en laswerk krijg je maar liefst 10 jaar garantie. En op de onderdelen krijg je maar liefst 2 jaar garantie.

Dát betekent dat je de komende 2 jaren sowieso met een gerust hart van deze crosstrainer gebruik kunt maken.

Is de aanschaf van de Focus Fitness Fox 2 aan te raden?

Thuis Crosstrainer

Stel je niet al te veel eisen aan je nieuwe crosstrainer? En wil je de crosstrainer puur voor recreatief thuisgebruik inzetten? Dan is de Focus Fitness Fox 2 absoluut een aanrader.

Deze crosstrainer is compact vormgegeven, biedt voldoende trainingsmogelijkheden aan en is van een prima kwaliteit.

Daarnaast spreken ook het display, prijskaartje en de stabiliteit ons aan. De stabiliteit merk je onder meer aan de efficiënte bewegingen die je op deze crosstrainer kunt maken.

Stel je nou wél hoge eisen aan je nieuwe crosstrainer? En wil je vooral op een intensieve manier kunnen trainen?

Dan is de Focus Fitness Fox 2 minder geschikt voor je. In onze ogen kies je in dat geval beter voor de Focus Fitness Fox 3 of de Fox 5.

Voor een bedrag van slechts 350 euro ben je al de trotse eigenaar van deze crosstrainer. Check direct de prijzen bij onze partners, geniet mogelijk van een nóg betere prijs en schaf de Fox 2 direct aan.

Wij weten zeker dat je hier geen spijt van gaat krijgen!
Meer van Focus Fitness:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *