Buffalo crosstrainers – Waar kun je ze nog kopen?

Een Buffalo crosstrainer kan refereren naar een crosstrainer van het merk Buffalo, of een crosstrainer die in de webshop genaamd Buffalo te koop is.

In dit artikel richten wij ons vooral op de crosstrainers van het eens zo bekende merk Buffalo.

Kun je deze crosstrainers nog ergens nieuw kopen? Zijn deze crosstrainers van goede kwaliteit? En zijn er mogelijk goede alternatieven op de markt?

Wij zochten het allemaal voor je uit.

De crosstrainers van Buffalo

Buffalo was eens een zeer geliefd merk voor thuissporters. Het merk bood op grote schaal loopbanden, hometrainers en crosstrainers aan.

Als jij momenteel zoekt naar een Buffalo apparaat, is het je ongetwijfeld opgevallen dat het aanbod ineens een heel stuk minder is.

Sterker nog; dat het aanbod compleet verdwenen is! Het nieuwe aanbod bedoel ik dan. Tweedehands zijn ze namelijk nog altijd veelvuldig te verkrijgen. En ik verwacht dat dit ook nog wel even zo zal blijven.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat er met het merk Buffalo is gebeurt. Bestaat het merk überhaupt nog?

Het merk bestaat nog altijd. Echter richt Buffalo zich momenteel niet meer op fitnessapparatuur.

Hoewel de apparaten het prima deden en ook vrij geliefd waren, lag hier niet hun expertise. Na een aantal jaren besloot Buffalo dus de stekker eruit te trekken.

De restanten van de gloriejaren in het verleden zijn echter nog niet uitgewist. Het feit dat nog altijd veel mensen op zoek zijn naar een Buffalo crosstrainer zegt genoeg.

Buffalo crosstrainer kopen

Het mag dus duidelijk zijn dat je voor een Buffalo crosstrainer bent aangewezen op een tweedehands aankoop. Houd er rekening mee dat de meeste modellen alweer zo’n 15 jaar oud zijn. Sommige modellen zelfs zijn nog ouder.

Toch zijn er een hoop nog altijd in uitstekende staat en kun je er prima op trainen. Het is vooral een geschikt model om als beginner 1 of misschien 2 keer per week rustig op te sporten.

Als je grotere ambities hebt raden we je echt aan om een wat nieuwer model te kopen. Van een ander merk dus. Er zijn genoeg goedkope modellen die echt de moeite waard zijn.

Als je toch een Buffalo crosstrainer koopt, kun je geen nieuwe specifieke onderdelen voor het apparaat aanschaffen. Die worden namelijk niet meer gemaakt.

Ook de handleiding mist vaak. Je kunt je voorstellen dat niet iedereen een handleiding 15 jaar lang bewaard.

Populaire crosstrainers van dit merk waren onder andere de Buffalo Westport en Miami. Excentrieke namen voor crosstrainers.

Een nieuwe goedkope crosstrainer

Als jij een Buffalo crosstrainers zoekt, bent je waarschijnlijk op zoek naar een betaalbare crosstrainer voor een beginner.

Nou, die zijn er genoeg. Je kunt ze zelfs nieuw kopen, mét goede garantievoorwaarden dus. Bovendien is de techniek er de afgelopen jaren heel wat op vooruit gegaan.

Op een Buffalo crosstrainer zitten bijvoorbeeld geen trainingsprogramma’s en hartslagmeter. Ook de vliegwielen zijn zeer licht, wat je training een stuk minder comfortabel maakt.

Ons advies zou dus zijn; koop een nieuwe crosstrainer voor een betaalbare prijs. Daar ga je veel langer en veel meer plezier aan beleven!

De beste crosstrainer kun je vinden op onze website.
Bekijk ook: