Bowflex Max Trainer M10: Review & test

Gepubliceerd door Cornelis op

Een unieke combinatie van een stepper en een crosstrainer. Dat is de beste manier om de Bowflex Max Trainer M10 te omschrijven.

Dat dit een veelzijdig apparaat is, is aan enkele facetten te danken:

  • Instelbare paslengte: door met de paslengte te variëren, varieer je met je trainingen. Dit zorgt ervoor dat je met crosstrainingen en steptrainingen aan de slag kunt gaan.
  • Verschillende manieren om de handgrepen vast te houden: de Bowflex Max Trainer M10 beschikt over unieke handgrepen. Deze handgrepen kun je op meerdere manieren vasthouden, waardoor je met je houding kunt variëren.

In deze Bowflex Max Trainer M10 review vertellen wij je graag meer over deze crosstrainer. We bespreken wat de voordelen zijn, de nadelen én de ervaringen van andere gebruikers.

Belangrijkste specificaties van de Bowflex Max Trainer M10

bowflex_max_trainer_m10

Om deze Bowflex Max Trainer M10 review waardig af te trappen, zetten we graag de belangrijkste specificaties op een rijtje:

Aantal trainingsprogramma’s8 stuks
Aantal weerstandsniveaus20 niveaus
Gewicht vliegwiel4,5 kilogram
Gewicht crosstrainer67 kilogram
Maximaal belastbaar gewicht136 kilogram
Paslengte40 centimeter

Wat is het verschil met de Bowflex Max Trainer M10i?

Een andere benaming van deze crosstrainer is de M10i. Volgens ons onderzoek zitten er tussen beide benamingen echter geen verschil.

Belangrijkste voordelen van de Bowflex Max Trainer M10

bowflex_max_trainer_m10_crosstrainer

Om deze Bowflex Max Trainer M10 review te schrijven, hebben wij dit apparaat zelf uit mogen proberen. Aan de hand daarvan hebben wij een duidelijk beeld van dit unieke apparaat gekregen.

De belangrijkste voordelen die wij opgemerkt hebben, zetten we graag hieronder uiteen.

Veelzijdig in te zetten

Het belangrijkste voordeel is wellicht de veelzijdigheid. Je kunt dit apparaat als crosstrainer gebruiken, maar ook als stepper.

Door het apparaat als stepper te gebruiken, train je weer nét iets andere spiergroepen. Bovendien is het op deze manier mogelijk om gevarieerd te trainen.

Om je hier een indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar deze video:

In deze video zie je dit apparaat op twee manieren gebruikt worden. Uit deze video blijken bovendien nog veel meer voordelen, waarover we je hieronder meer vertellen.

JRNY Console

Bij de Max Trainer M10 heeft Bowflex gekozen voor de JRNY console.

Met dank aan deze console heb je eigenlijk een virtuele coach achter je staan. De coach zorgt ervoor dat je je doelen gaat behalen en dat je alles uit elke workout haalt.

Voordat je van deze console gebruik kunt maken, moet je een fitnesstest uitvoeren. Aan de hand van deze test schat de crosstrainer in wat je niveau is.

Aan de hand van dat niveau wordt vervolgens een trainingsschema opgesteld. Naarmate je fitter en fitter wordt, wordt het trainingsniveau alsmaar verhoogd.

Let wel op: het gebruik maken van deze console is niet volledig gratis. De eerste 2 maanden zijn gratis, maar hierna moet je betalen voor deze unieke dienst.

Bijkomend voordeel: op de console kun je ook bijvoorbeeld Netflix series kijken of muziek streamen. Je kunt deze console zien als een moderne toevoeging aan een toch al hele fijne crosstrainer.

Veel trainingsmogelijkheden

bowflex_max_trainer_m10_stepper

Met de Bowflex Max Trainer M10 kun je veel kanten op. Je kunt ‘m op twee manieren inzetten, maar je kunt ook nog eens uit veel trainingsmogelijkheden kiezen.

Zo heb je de keuze uit maar liefst 8 trainingsprogramma’s. Dit zijn voorgeprogrammeerde programma’s, maar zijn ook gebruikersprogramma’s. Dat laatste houdt in dat je zelf de trainingen naar eigen wens samen kunt stellen.

Wat ook leuk is, is de HIIT training. Deze training duurt 14 minuten en zorgt voor een effectieve verbranding van het lichaamsvet.

Na deze 14 minuten ben je hoe dan ook moe, maar je hebt eveneens een voldaan gevoel.

Hartslagmeting

Bij aanschaf van de Bowflex Max Trainer M10 ontvang je van onze partners een gratis hartslagband. Met dank aan deze band meet je nauwkeurig je hartslag tijdens het trainen op.

Connectiviteit

bowflex_max_trainer_m10_display

De Bowflex Max Trainer M10 is een slimme crosstrainer.

Dit blijkt onder meer uit de vele connectiviteitsmogelijkheden:

  • Smartphone of tablet: je kunt je smartphone of tablet aan deze crosstrainer koppelen. Nadat je dit gedaan hebt, worden automatisch alle trainingsgegevens naar je mobiele apparaat doorgezet. Via dit apparaat kun je vervolgens zelf ook nog analyses uitvoeren.
  • Netflix of Amazon Prime: zoals eerder al aangegeven, is het mogelijk om op het beeldscherm naar Netflix te kijken. Je kunt op het beeldscherm echter ook naar Amazon Prime kijken. Doordat het display 9,4 inch groot is, is het kijken naar een film of serie erg aangenaam.

Voor nagenoeg iedereen geschikt

Tot slot vinden wij het fijn dat de Bowflex Max Trainer M10 voor nagenoeg iedereen geschikt is. Dit is onder meer te danken aan het maximale gebruikersgewicht van 136 kilogram.

Tevens is het ideaal dat de paslengte van deze crosstrainer verstelbaar is. Door de verstelbare paslengte doet je lichaamslengte er niet toe.

Je stelt de paslengte naar wens in, waarna je op de gewenste manier wilt trainen.

En wil je het apparaat als crosstrainer of als stepper inzetten? Het mag duidelijk zijn: met de Bowflex Max Trainer M10i kun je echt alle kanten op.

Belangrijkste nadelen van de Bowflex Max Trainer M10

Toen wij de Bowflex Max Trainer M10 uit mochten proberen, werden wij enthousiast. Tegelijkertijd merkten wij ook op dat deze crosstrainer enkele nadelen met zich mee brengt.

Wat deze nadelen precies zijn, lichten we graag hieronder toe.

Vliegwiel had iets zwaarder mogen zijn

bowflex_max_trainer_m10_vliegwiel

Wij hebben opgemerkt dat het vliegwiel iets zwaarder had mogen zijn.

Doordat het vliegwiel slechts 4,5 kilogram zwaar is, heb je soms een gevoel van instabiliteit. Dit hadden wij graag anders gezien.

Vrij prijzig

Wij zijn ook van mening dat de Bowflex Max Trainer M10 behoorlijk duur is.

Voor deze crosstrainer betaal je ongeveer 2500 euro, maar daar komen we verderop in de review graag op terug.

Betalen voor de JRNY console

Wil je van de unieke JNRY console gebruik maken? Dan zou je met een extra investering rekening moeten houden.

Wat deze investering precies is, verschilt  van tijd tot tijd. Check daarom goed wat de actuele maandprijs is voor de JRNY console.

Aan het begin is de JRNY console overigens wel gratis. Deze proefperiode is 2 maanden of slechts 10 dagen; ook dit verschilt van tijd tot tijd.

Lastig te monteren

De Bowflex Max Trainer M10 is een lastig te monteren apparaat. Het apparaat is niet overdreven groot, maar is wel 67 kilogram zwaar.

Het verplaatsen en monteren is hierdoor niet altijd even makkelijk. Regel hier voor de zekerheid even extra handjes voor.

Wat zeggen andere gebruikers over de Bowflex Max Trainer M10?

bowflex_max_trainer_m10_handgrepen

Op het internet zijn niet heel veel ervaringen van kopers te vinden. Toch zijn er enkele beoordelingen te vinden die veelzeggend zijn.

Zo geven meerdere kopers aan dat je goed met de extra kosten voor de JNRY console op moet letten.

Andere kopers geven aan dat de veelzijdigheid echt uniek is. Dankzij de combinatie van crosstrainer en stepper kun je echt alle kanten met dit apparaat op!

Wat kost de Bowflex Max Trainer M10?

De Bowflex Max Trainer M10 is een vrij prijzige crosstrainer. Voor deze crosstrainer betaal je namelijk ongeveer 2500 euro.

Wat je precies voor de crosstrainer moet betalen, verschilt wel van webshop tot webshop. Check daarom goed de prijzen bij onze partners.

Mocht één van onze partners nog met een aanbieding stunten, kun je hier optimaal van profiteren.

Onze eindconclusie over de Bowflex Max Trainer M10

De Bowflex Max Trainer M10 is wat ons betreft een uniek apparaat. De crosstrainer en stepper in één biedt tal van mogelijkheden en is van een uitmuntende kwaliteit.

Deze combinatie zorgt ervoor dat wij de aanschaf van dit apparaat van harte aan kunnen raden.

Zeker als je serieus wilt sporten/trainen, is de Max Trainer M10 een geweldig apparaat. Het apparaat biedt veel mogelijkheden, is veelzijdig te gebruiken en is voor veel mensen geschikt.

Voldoende reden dus om het bedrag van 2500 euro te investeren in deze crosstrainer/stepper!

Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *