DC Athletics crosstrainer: het assortiment vergeleken

Op een serieuze manier vanuit huis trainen? Dat is mogelijk op één van de crosstrainers van DC Athletics.

De crosstrainers van dit merk staan goed aangeschreven en zijn interessant voor serieuze thuissporters.

Over DC Athletics

dc_athletics_crosstrainer

Bij DC Athletics geniet je van de nieuwste fitnesstoestellen tegen een voordelige prijs. Dat zijn de woorden die je als eerste op de website van dit merk ziet staan.

Voor de historie van dit merk moeten we naar het land Verenigde Staten van Amerika. Vanuit dat land worden de nieuwste fitnesstoestellen aan de hand van innovatieve technologieën ontwikkeld.

Het merk benadrukt hierbij ook dat men er alles aan doet om de designs ‘ergonomisch top’ uit te voeren.

Het aanbod van crosstrainers

In het huidige aanbod van DC Athletics zijn twee verschillende crosstrainers te vinden.

Deze crosstrainers hebben één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn geschikt voor intensief thuisgebruik en voor de serieuze sporter.

Op meerdere punten verschillende apparaten echter ook van elkaar. Hieronder vertellen wij je daarom graag meer over deze twee crosstrainers.

DC Athletics L.A. Sprint 3.0

dc_athletics_crosstrainer_la_sprint

De L.A. Sprint 3.0 is de betaalbare variant binnen het aanbod van DC Athletics.

Voor deze crosstrainer betaal je ongeveer 1500 euro. Een hoop geld, maar je krijgt wel heel veel waarvoor je geld.

Zo is het ideaal dat eigenlijk iedereen deze crosstrainer kan gebruiken. Het maximaal belastbare gewicht is maar liefst 170 kilogram. Bovendien stel je de pedalen geheel naar wens in.

Wil je uit veel trainingsopties kunnen kiezen? Dan is de L.A. Sprint 3.0 ook een prima optie voor je.

Deze crosstrainer beschikt over maar liefst 24 trainingsprogramma’s. Hierbij gaat het om 4 hartslaggestuurde programma’s en om 1 handmatig programma.

Overigens betreft dit een elliptische crosstrainer. Dit betekent dat je lange bewegingen maakt, waar je totale controle over ervaart. Dit komt de trainingen en je resultaten alleen maar ten goede.

Tijdens het trainen geniet je van veel gemak. Zo is deze crosstrainer onwijs stil; je hoort het apparaat nagenoeg niet tijdens het trainen.

Ook het grote en duidelijke display draagt bij aan het gemak. Op dit display zie je precies wat de actuele waarden zijn.

Wil je de training graag zo zwaar mogelijk voor jezelf maken? Dan kun je ook nog kiezen uit 32 weerstandsniveaus.

Dat je uit zoveel weerstandsniveaus kunt kiezen, is te danken aan de roterende massa van 30 kilogram. Deze massa zorgt er overigens ook voor dat je op een stabiele manier traint. Elke beweging die je op de crosstrainer maakt, is raak.

Al met al is dit een prima crosstrainer voor de intensieve thuissporter.

Als klap op de vuurpijl beschikt de L.A. Sprint 3.0 ook nog over de I Console+. Je kunt hiermee op het display routes weergeven; je kunt vervolgens op een interactieve manier trainen.

Een perfecte toevoeging aan deze toch al goede DC Athletics crosstrainer.

👍 Voordelen:

 • Veel trainingsmogelijkheden
 • Inclusief I Console+
 • Elliptische crosstrainer
 • Maximaal belastbaar gewicht van 170 kilogram
 • Stabiele en fijne bewegingen

👎 Nadelen:

 • Maximale gebruikerslengte is 196 centimeter
DC Athletics EX9 Pro

crosstrainer_dc_athletics_ex9_pro

Wil je serieus naar een bepaald doel toe trainen? Of wil je elke dag op een intensieve manier vanuit huis kunnen trainen?

In deze situaties is de DC Athletics EX9 Pro een interessante crosstrainer.

Deze crosstrainer is om meerdere redenen een geweldig apparaat. Zo beschikt dit apparaat over een dubbele rails. Door deze dubbele rails train je op een hele stabiele manier.

Je geniet ook van de gewenste soepelheid; tijdens je training kun je hierdoor zoveel kracht zetten als je zelf maar wilt.

Met de DC Athletics EX9 Pro geniet je bovendien van heel veel trainingsmogelijkheden. Je hebt de keuze uit 18 trainingsprogramma’s én uit 32 weerstandsniveaus.

Dankzij deze weerstandsniveaus maak je de training zo zwaar als je zelf maar wilt. Dit is overigens te danken aan het vliegwiel van 28 kilogram.

Wel moet je bij deze crosstrainer met een forse(re) investering rekening houden. Deze crosstrainer kost namelijk ongeveer 2200 euro. Dat deze crosstrainer 700 euro duurder dan de bovenstaande variant is, is aan meerdere facetten te danken.

Zo stel je deze crosstrainer volledig naar wens in.

Ook biedt het display nog meer mogelijkheden en geniet je van een geavanceerd afremsysteem. Dankzij dit afremsysteem geniet je van een uitmuntende krachtoverbrenging.

Tot slot is het een belangrijk voordeel dat deze crosstrainer ook voor langere mensen geschikt is. Tot een lengte van 205 centimeter kun je prima gebruik maken van de DC Athletics EX9 Pro.

👍 Voordelen:

 • Heel veel trainingsmogelijkheden
 • Geavanceerd afremsysteem
 • Duidelijk en groot display
 • Vliegwiel van 28 kilogram
 • Voor nagenoeg iedereen geschikt
 • Dubbele rail voor perfecte stabiliteit

👎 Nadelen:

 • Duur(der)
DC Athletics crosstrainer kopen: waar op letten?

Heb je interesse om op een serieuze manier vanuit huis te trainen? Dan sluit een DC Athletics crosstrainer in de basis op je wensen aan.

De crosstrainers van dit merk zijn namelijk speciaal voor serieuze thuissporters ontwikkeld.

Om tussen bovenstaande crosstrainers een keuze te maken, zou je een goede vergelijking moeten maken.

Bij deze vergelijking kun je op onder meer onderstaande facetten letten:

 • Design/vormgeving: de crosstrainers van DC Athletics bieden een vrij lange beweging, waardoor je de totale controle houdt. Ook heeft dit merk ervoor gezorgd dat de crosstrainers relatief compact uitgevoerd zijn. Feit is wel dat beide crosstrainers qua vormgeving verschillen bestaan.
 • Trainingsmogelijkheden: ga goed na welke trainingsmogelijkheden de crosstrainer precies biedt. Tussen beide crosstrainers bestaan op dit gebied (kleine) verschillen.
 • Prijskaartje: uiteraard moet je ook goed naar het prijskaartje bestaan. Voor de ene crosstrainer betaal je 1500 euro en voor de andere 2200 euro. Waar gaat je voorkeur naar uit?
 • Display: ook het display van beide crosstrainers is verschillend. Je kunt op het display van de L.A. Sprint 3.0 bijvoorbeeld van de I Console+ module gebruik maken.
 • Gebruikersgewicht: bij de L.A. Sprint 3.0 is het maximale gebruikersgewicht 196 centimeter en bij de EX9 Pro is het maximale gebruikersgewicht 205 centimeter. Een belangrijk verschil.