Christopeit Sport crosstrainer kopen? Bekijk het aanbod!
Is je oog op een crosstrainer van Christopeit gevallen? Of heb je goede ervaringen met een ander fitnessapparaat van dit merk?
Als je op zoek naar een nieuwe crosstrainer bent, is het zeker aan te raden om naar een Christopeit Sport crosstrainer te kijken.
Een Christopeit crosstrainer kenmerkt zich door meerdere eigenschappen. Zo zijn deze crosstrainers interessant geprijsd, staan ze zo stevig als een huis en bieden ze veel mogelijkheden.
Maar, wat is nou voor jóu de beste Christopeit crosstrainer? In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de verschillende modellen van dit merk.
Christopeit Sport crosstrainers vergeleken
In het huidige aanbod van Christopeit Sport kom je meerdere crosstrainers tegen. Veel van deze crosstrainers zijn populair en lijken om meerdere redenen de aankoop waard te zijn.
Maar, voor welke crosstrainer van dit merk kun je nou het beste kiezen? Wij bespreken hieronder de verschillende modellen van Christopeit, zodat je een duidelijk beeld van het actuele aanbod krijgt.
Christopeit CTR-2
Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe crosstrainer uit? Dan is de CTR-2 variant van Christopeit voor je op het lijf geschreven.
Voor deze crosstrainer betaal je nog geen 250 euro, terwijl de crosstrainer wel de nodige trainingsmogelijkheden biedt. Zo heb je de keuze uit 8 trainingsprogramma’s en beschikt dit apparaat over een magnetische weerstand.
Verder valt direct op dat deze crosstrainer compact vormgegeven is.
Dankzij de compacte afmetingen vind je in je woning ongetwijfeld snel een geschikt plekje. Op dit plekje geniet je vervolgens van veel leuke trainingen.
Wel is het zo dat deze crosstrainer vooral voor recreatief thuisgebruik geschikt is. Als je intensief/intensiever wilt trainen, is dit géén geschikte crosstrainer.
Christopeit CS5 II
Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan zou de CS5 II wel eens een prima crosstrainer voor je kunnen zijn.
Deze crosstrainer kost 399 euro, maar biedt wel veel meer trainingsmogelijkheden dan bovenstaande variant.
Zo is het vliegwiel zwaarder, waardoor je intensiever kunt trainen. Ook biedt het display van de CS5 II crosstrainer veel meer mogelijkheden.
Net zoals bij de CTR-2 valt bij de CS5 II het design direct op. Deze crosstrainer is (erg) compact, onder meer doordat het een rear driven crosstrainer is.
Met dank aan het magnetische weerstandsysteem kun je de trainingen lekker zwaar voor jezelf maken.
Christopeit CT Ergo CX-7
Binnen het aanbod van Christopeit Sport is de CT Ergo CX-7 één van de topmodellen.
Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt deze crosstrainer over een ergometer. Met dank aan de ergometer ben je in staat om gericht op wattage te trainen.
Dit is ideaal als je naar een doel toe aan het trainen bent, maar ook als je aan het revalideren bent.
Deze crosstrainer van Christopeit biedt sowieso veel trainingsmogelijkheden. Dit is onder meer te danken aan het vliegwiel van 12 kilogram.
Ook heb je de keuze uit 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en beschikt deze crosstrainer over een magnetisch weerstandsysteem.
Christopeit AX 7000
De Christopeit AX 7000 is ook één van de topmodellen van Christopeit Sport. Dit betreft een rear driven crosstrainer, waardoor het apparaat vrij compact vormgegeven is.
Maar, het apparaat biedt wel veel trainingsmogelijkheden. Dit komt onder meer door het vliegwiel en de magnetische weerstand. Je hebt in totaal uit 24 programma’s de keuze, terwijl je ook nog uit meerdere weerstandsniveaus kunt kiezen.
Wat ons ook aanspreekt, is dat deze crosstrainer over bluetooth beschikt. Dankzij bluetooth geniet je van nóg meer trainingsmogelijkheden.
En dankzij bluetooth kun je ook nog een borstband op de crosstrainer aansluiten. Tijdens het trainen hou je hiermee je hartslag nauwlettend in de gaten.
Christopeit ECO 2000
Wil je vanuit huis op een intensieve en serieuze manier trainen? Dan is de ECO 2000 crosstrainer de beste optie voor je.
Dit is de duurste crosstrainer van Christopeit, maar het is ook de crosstrainer met de meeste mogelijkheden.
Je kunt bijvoorbeeld uit 21 programma’s kiezen én uit meerdere weerstandsniveaus. Hierbij speelt het forse gewicht van het vliegwiel, 10 kilogram, ook een belangrijke rol.
Ondanks dat dit een veelzijdige crosstrainer is, is het apparaat vrij compact vormgegeven. Je geeft ‘m gemakkelijk een plekje in je woning, waarna het echte genieten begint.
De ECO 2000 crosstrainer biedt in ieder geval veel (serieuze) trainingsmogelijkheden.
De eigenschappen van een Christopeit crosstrainer
Het merk Christopeit is op zijn eigen manier uniek. Zo is het op geen enkele manier mogelijk om dit merk te vergelijken met bijvoorbeeld Kettler.
Christopeit Sport richt zich namelijk meer op de recreatieve sporters, terwijl Kettler zich meer op de serieuze sporters richt.
Bij het merk Christopeit valt de prijsstelling direct op. Voor de beste Christopeit crosstrainer betaal je slechts 600 euro.
Gaat je voorkeur uit naar een meer basic model van dit merk? Dan hoef je hier slechts 250 á 300 euro voor te betalen. Door deze prijsstelling zijn de crosstrainers van dit merk voor veel mensen geschikt.
Ben je van plan om op een recreatieve manier vanuit huis te sporten? Dan is een Christopeit crosstrainer al helemaal geschikt voor je.
De crosstrainers zijn niet al te uitgebreid qua trainingsmogelijkheden, maar bieden voor een recreatieve thuissporter wél de gewenste mogelijkheden.
Een ander belangrijke eigenschap is de compactheid. Ongeacht voor welke Christopeit Sport crosstrainer je kiest, is de crosstrainer (erg) compact vormgegeven.
Je kunt ‘m hierdoor makkelijk in huis kwijt én je kunt ‘m ook nog relatief makkelijk verplaatsen.
Al met al zijn de crosstrainers van Christopeit voor een specifiek publiek geschikt. Als je een recreatieve thuissporter bent, is dit merk zeker interessant voor je!
Over het merk Christopeit Sport
De voormalige Duitse keeper Horst Christopeit startte in 1976 met zijn eigen fitnessmerk. Aangezien hij lange tijd in de Bundesliga keepte, had hij een flinke naamsbekendheid.
Het was voor hem dan ook een logische stap om zijn achternaam als bedrijfsnaam te gebruiken. Sinds de start in 1976 ging het hard met dit merk.
Horst had in eerste instantie het doel om fitnesapparaten voor thuisgebruik te produceren; dat doel is door de decennia heen nooit meer veranderd.
Op dit moment biedt Christopeit meerdere soorten fitnessapparaten voor de thuissporters aan. De hierboven besproken Christopeit crosstrainers zijn in ieder geval allemaal op hun eigen manier uniek.