Tunturi Cardio Fit C30 | Review

Gepubliceerd door Cornelis op

c30_crosstrainer

We sporten vandaag de dag vanwege het gemak steeds vaker thuis. En bij een goede thuis work-out kan een goede crosstrainer niet ontbreken!

De Tunturi Cardio Fit C30 is dan misschien niet altijd meer verkrijgbaar, toch is dit een van de betere instapmodellen crosstrainer van het merk.

In dit artikel vertellen we je alles over de Tunturi C30 en zullen we je ons beste alternatief geven die nog wel te verkrijgen is.


Een betere blik op de Tunturi Cardio Fit C30

Voordat we je ons alternatief kunnen bieden is het natuurlijk goed om te kijken naar het apparaat zelf. Hieronder zullen we de Tunturi Cardio Fit C30 in detail onder de loep nemen.

Het ontwerp

Als we kijken naar de Tunturi C30 dan zien wel al gauw dat we te maken hebben met een betrouwbaar apparaat.

Het toestel is gemaakt van een stevige combinatie van metaal en kunststof. Hierdoor heeft het apparaat een maximum gebruikersgewicht van 110 kg.

tunturi_cardio_fit_c30

De afmetingen van 166 x 69 x 164 cm (LxBxH) maakt het een behoorlijk apparaat. Hierdoor is het toestel te gebruiken tot een lichaamslengte van maar liefst 200 cm.

De brede pedalen van de Tunturi C30 zijn voorzien van een reliëf, waardoor uitglijden zo goed als onmogelijk wordt. De lengtepas is 48 cm en er zit een ruimte van 20 cm tussen de pedalen. Hierdoor krijg je een erg natuurlijke loopbeweging.

vliegwiel_c30

Door de grootte van het apparaat kan deze soms in de weg staan. Gelukkig is de Tunturi C30 voorzien van een set transportwieltjes. Deze zorgen ervoor dat je het toestel eenvoudig aan de kant kunt rollen als je er klaar mee bent.

Weerstandssysteem en vliegwiel

tunturi_c30

Uiteraard is het weerstandssysteem het hart achter iedere goede crosstrainer. Gelukkig hoef je je daar bij de Tunturi Cardio Fit C30 geen zorgen over te maken.

De crosstrainer beschikt over een vliegwiel van 5 kg. Deze is aan de achterzijde van het apparaat geplaatst.

Hoewel een zwaarder vliegwiel voor een soepelere training zorgt, zorgt de samenwerking met het magnetische weerstandssysteem ervoor dat dit, ondanks zijn lichte gewicht, er wel degelijk is.

Deze combinatie tussen het vliegwiel en weerstandssysteem zorgt ervoor dat de crosstrainer 8 verschillende weerstandsniveaus heeft. Deze kun je eenvoudig instellen via de trainingscomputer van de crosstrainer.

Trainingscomputer

tunturi_display_console

Hoewel je eenvoudig het gewenste weerstandsniveaus kunt instellen via de trainingscomputer is dit niet het enige wat het apparaatje kan. Zo krijg je ook een volledig inzicht in verschillende gegevens tijdens je training.

Zo zie je eenvoudig de volgende parameters terug:

  • Afstand
  • Tijd
  • Verbrandde calorieën
  • Rotaties per minuut
  • Snelheid
  • Wattage
  • Hartslag

De hartslag wordt eenvoudig gemeten via de hartslagsensoren. Deze zitten geplaatst in de handgrepen van de crosstrainer. Dit alles is te zien via het heldere lcd-scherm van het apparaat.

Het beste alternatief!

De Tunturi Cardio Fit C30 is op papier een erg goed instapmodel crosstrainer. Helaas is deze niet altijd meer verkrijgbaar en zul je goed je best moeten doen om deze tweedehands te kunnen bemachtigen.

Gelukkig zijn er talloze alternatieven op de markt beschikbaar, zo ook de VirtuFit CTR 1.0, het Nederlandse antwoord op de Tunturi Cardio Fit C30.

Het toestel is iets duurder dan de C30 was, maar is dan ook in een paar opzichten ook nét iets beter.

Zo beschikt de CTR 1.0 over een vliegwiel van 6 kg in plaats van 5 kg. Dit zorgt voor een net iets soepelere training.

Door het ontwerp van de CTR 1.0 is het gebruikersgewicht ook iets hoger, namelijk 115 kg. De maximumlengte is hetzelfde als de C30, namelijk 200 cm.

Naast de maximumlengte beschikt de CTR 1.0 ook over 8 weerstandsniveaus. Deze moet je echter handmatig instellen via de grote draaiknop onder de trainingscomputer.

Conclusie

De Tunturi Cardio Fit C30 is een top instapmodel crosstrainer. Het toestel is dan ook niet voor niets geliefd door velen.

Helaas is het toestel vandaag de dag niet altijd meer te krijgen op de markt. Als hij momenteel niet voorradig is en je ‘m toch heel graag wilt, dan zul je toch op zoek moeten gaan naar een tweedehands model.

Gelukkig zijn er verschillende alternatieven die van zo goed als dezelfde mogelijkheden voorzien zijn, zoals de VirtuFit CTR 1.0.

Direct de huidige voorraad én beste prijs checken? Klik dan hieronder:
Tunturi crosstrainer reviews:


Categorieën: Reviews

Cornelis

Onze absolute expert op het gebied van crosstrainers. Test regelmatig nieuwe crosstrainers uitvoerig uit, om hier scherpe reviews van te maken. Heb je een vraag? Laat het gerust weten in een reactie hieronder!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *