Overzicht van de Focus Fitness crosstrainers

Op een crosstrainer train je op een leuke en intensieve manier. Je traint tal van spiergroepen, je verbrandt calorieën en je werkt aan je conditie.

Wat wens je nog meer? Juist; een goede crosstrainer. Daarvoor ben je bij het merk Focus Fitness aan het juiste adres.

Dit merk levert voor thuisgebruik allerlei interessante crosstrainers. De apparaten zijn van een prima kwaliteit, bieden veel trainingsmogelijkheden en zijn ook nog betaalbaar.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over de crosstrainers van dit merk. We bespreken daarvoor hieronder alle crosstrainers uit het huidige aanbod van Focus Fitness.

Vergelijk de Focus Fitness crosstrainers

Het aanbod van Focus Fitness is niet alleen uitgebreid, maar ook divers. Je kunt uit meerdere soorten crosstrainers én prijsklassen kiezen.

Over de huidige crosstrainers vind je hieronder alle relevante informatie.

Focus Fitness Fox 1

crosstrainer_focus_fitness_fox_1

De Focus Fitness Fox 1 is het instapmodel van Focus Fitness. Voor deze crosstrainer betaal je slechts 299 euro, waardoor het een ideale crosstrainer voor de beginnende thuissporter is.

De crosstrainer is compact uitgevoerd, staat als een huis en is van handige extra’s voorzien. Zo spreken de trainingscomputer, het display en de tablethouder ons aan.

Qua trainingsmogelijkheden is dit uiteraard niet de meest uitgebreide Focus Fitness crosstrainer.
Focus Fitness Fox 2

crosstrainer_focus_fitness_fox_2

De Fox 2 is de grotere broer van de Fox 1. Déze crosstrainer is 50 euro duurder, biedt meerdere trainingsmogelijkheden en is net iets fijner afgewerkt.

Ook bij deze Focus Fitness crosstrainer geniet je van de handige trainingscomputer en het duidelijke display.

De Focus Fitness Fox 2 heeft een vliegwiel van 6 kilogram en een lengtepas van 28 centimeter. Doordat het vliegwiel aan de achterzijde geplaatst is, is ook deze crosstrainer lekker compact.
Focus Fitness Fox 3

crosstrainer_focus_fitness_fox_3

De Focus Fitness Fox 3 is een prima crosstrainer voor de thuissporter. De crosstrainer heeft een lengtepas van 40 centimeter, vliegwiel van 7 kilogram en een compact design.

De compacte vormgeving is vooral te danken aan de plaatsing van het vliegwiel; aan de achterzijde.

Ten opzichte van de Fox 1 & Fox 2 is de Fox 3 een stuk uitgebreider qua trainingsmogelijkheden.
Focus Fitness Fox 3 HRC

crosstrainer_focus_fitness_fox_3_hrc

De Focus Fitness Fox 3 HRC is de overtreffende trap van de Fox 3.

Bij deze crosstrainer krijg je namelijk een 5Hz borstband meegeleverd. Met dank aan deze borstband is het mogelijk om draadloos je hartslag op te meten tijdens het trainen.

Belangrijk voordeel hiervan is dat deze hartslagmeting erg nauwkeurig is. Verder zijn er geen verschillen ten opzichte van de reguliere Fox 3.
Focus Fitness Fox 3 iPlus

crosstrainer_focus_fitness_fox_3_iplus

Wil je op een veelzijdige en interactieve manier trainen? Dan sluit de Focus Fitness Fox 3 iPlus perfect op je wensen aan.

Deze crosstrainer beschikt namelijk over de iPlus module, waarmee je je smartphone aan het apparaat kunt koppelen. Hierdoor train je met allerlei apps en kun je na afloop je training(en) goed analyseren.

Deze crosstrainer is hierdoor duurder dan bovenstaande varianten, maar biedt dus wel véél meer (leuke) trainingsmogelijkheden.
Focus Fitness Fox 4

crosstrainer_focus_fitness_fox_4

De volgende serie in het aanbod van Focus Fitness heeft de naam Fox 4 gekregen.

Bij deze serie heeft Focus Fitness voor een zogeheten front driven crosstrainer gekozen. Dit betekent dat de crosstrainer meer ruimte in beslag neemt, maar dat de trainingen veel fijner zijn. Zo geniet je van een vloeiende beweging op de crosstrainer.

De Focus Fitness Fox 4 biedt tal van trainingsmogelijkheden, is makkelijk verplaatsbaar en beschikt over een handig trainingscomputer.
Focus Fitness Fox 5

crosstrainer_focus_fitness_fox_5

Wil je echt alles uit je trainingen halen? Dan is de Focus Fitness Fox 5 een ideale crosstrainer voor je.

Deze crosstrainer is compact, heeft het vliegwiel aan de achterzijde en biedt veel trainingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen uit 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en 16 weerstandsniveaus.

Doordat de lengte 47 centimeter is, voelen de bewegingen op deze crosstrainer natuurlijk aan. Daarnaast kun je de pedalen en de lengtepas geheel naar wens verstellen.
Focus Fitness Fox 5 HRC

crosstrainer_focus_fitness_fox_5_hrc

Vind je het tijdens het trainen belangrijk om inzicht in je hartslag te hebben? En wil je sowieso een crosstrainer met veel trainingsmogelijkheden?

Dan is de Focus Fitness Fox 5 HRC een geweldige crosstrainer.

Deze crosstrainer beschikt namelijk over de trainingsmogelijkheden van de Fox 5 én over een 5Hz borstband. Met deze borstband meet je nauwkeurig je hartslag op tijdens het trainen.
Focus Fitness Fox 5 iPlus

crosstrainer_focus_fitness_fox_5_iplus

Binnen het aanbod van Focus Fitness is de Fox 5 iPlus één van de topmodellen. Deze crosstrainer biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden aan, is relatief compact en beschikt over de iPlus module.

Dankzij deze module koppel je je smartphone/tablet makkelijk aan de crosstrainer. Nadien geniet je van nog meer trainingsmogelijkheden.

Zo is het mogelijk om de weerstand automatisch aan te laten passen; je volgt hierbij een virtuele route via je smartphone/tablet. Erg leuk.
Focus Fitness Senator

crosstrainer_focus_fitness_senator

Gaat je voorkeur uit naar een front driven crosstrainer? Dan kun je voor de Focus Fitness Fox 4 óf voor de Focus Fitness Senator kiezen.

Deze crosstrainer is relatief groot, heeft een lengtepas van 60 centimeter en een vliegwiel van 12 kilogram. Dankzij deze eigenschappen biedt deze crosstrainer onwijs veel trainingsmogelijkheden.

Andere voordelen zijn het minimale geluidsniveau, de vele trainingsprogramma’s en het eigen gewicht van 70 kilogram. De Focus Fitness Senator staat hierdoor als een huis.
Focus Fitness Senator iPlus

crosstrainer_focus_fitness_senator_iplus

De Focus Fitness Senator iPlus is het absolute topmodel binnen het aanbod van Focus Fitness.

Deze crosstrainer is gelijk aan de Senator, maar beschikt ook nog over de iPlus module. Dankzij deze module maak je op een interactieve manier gebruik van je smartphone/tablet.

Deze crosstrainer weegt 67 kilogram, heeft een 12 kilogram zwaar front wheel geplaatst vliegwiel en biedt ongekend veel trainingsmogelijkheden. Zo heb je alleen al de keuze uit 32 weerstandsniveaus!
Waarom een crosstrainer van Focus Fitness?

De keuze voor een Focus Fitness crosstrainer is om meerdere redenen aan te raden:

  • Interessante prijzen: de Focus Fitness crosstrainers zijn relatief voordelig geprijsd. Je betaalt voor de crosstrainers een paar honderd euro, waarbij je opvallend veel waar voor je geld krijgt. Weinig andere merken zijn in staat om aan deze prijs-kwaliteitsverhouding te tippen.
  • Ideaal voor thuisgebruik: de crosstrainers van Focus Fitness zijn veelal vrij compact. Juist door de compacte afmetingen zet je deze crosstrainer gemakkelijk in je woning. De trainingsmogelijkheden zijn ook nog eens afgestemd op de wensen/behoeften van een thuissporter.
  • Veel fijne extra’s: ongeacht voor welke Focus Fitness crosstrainer je kiest, geniet je van veel fijne extra’s. Ook dit is een reden waarom de crosstrainers van dit merk voor thuisgebruik geschikt zijn.

Bijkomend voordeel: het aanbod is lekker divers. Je kiest uit meerdere prijsklassen en uit meerdere soorten crosstrainers. Gaat je voorkeur uit naar een front driven- of rear-driven crosstrainer?