De beste crosstrainers zonder stroom

Wil je een crosstrainer in een ruimte gebruiken waar je geen stopcontact (vrij) hebt? Of wil je in een ruimte geen last van losse kabels hebben? Dan kun je het beste voor een crosstrainer zonder stroom kiezen.

Dit is een crosstrainer die niet op stroom werkt, maar op batterijen. Je moet de batterijen soms vervangen of opladen, maar dit weegt niet op tegen de vele voordelen.

Zo is het een groot voordeel dat je erg flexibel bent. Je kunt de crosstrainer immers op elke gewenste plek neerzetten en gebruiken.

Onze top 3 crosstrainers zonder stroom

Spreekt het principe van crosstrainer zonder stroom je aan? Dan ben je niet de enige. Meer en meer mensen lijken de voorkeur aan zo’n crosstrainer te geven.

Spijtig genoeg is het aanbod van crosstrainers zonder stroom nog niet al te uitgebreid. Maar, wij hebben toch drie varianten gevonden die grotendeels aan onze verwachtingen voldoen.

Over die varianten vertellen we je hieronder graag meer.

Spirit Fitness Pro CG800 E-Glide Crosstrainer

spirit_fitness_crosstrainer_zonder_stroom

Deze crosstrainer van Spirit Fitness is een magnifieke crosstrainer zonder stroom.

Deze crosstrainer werkt heel simpel: op 3 AA batterijen. Zorg ervoor dat je altijd een voorraadje in huis hebt, zodat je geen dag zonder dit apparaat hoeft te doen.

Met de Spirit Fitness Pro CG800 E-Glide geniet je hoe dan ook van veel voordelen.

Zo beschikt deze crosstrainer over het Direct Drive System. Dit systeem zorgt ervoor dat je wrijvingloze bewegingen maakt.

De bewegingen voelen hierdoor soepel aan en zijn 100% vloeiend. Op dit systeem heeft Spirit Fitness overigens een patent.

Op deze Spirit Fitness crosstrainer geniet je van veel gemak.

Zo neem je op dit apparaat een ergonomische houding aan door de licht naar binnen gekantelde pedalen. Je voorkomt hiermee blessures aan zowel je knieën als je enkels.

Ook is het ideaal dat je het LCD display geheel naar wens kunt kantelen.

Dankzij het vliegwiel van 13,6 kilogram geniet je van veel trainingsmogelijkheden. Je kunt de weerstand vrij hoog instellen, waardoor je het uiterste moet leveren tijdens je trainingen.

Al met al een prima crosstrainer zonder stroom, maar je bent wel afhankelijk van de batterijen.

👍 Voordelen:

 • Zwaar vliegwiel
 • Unieke Direct Drive System
 • Geen stroom of stopcontact nodig
 • Kantelbaar LCD display
 • Prima kwaliteit
 • Relatief gunstig

👎 Nadelen:

 • Je hebt een voorraadje batterijen nodig (AA)
Spirit Fitness CE900LED

spirit_fitness_professionele_crosstrainer_zonder_stroom

Ben je op zoek naar een professionele crosstrainer zonder stroom? Dan kun je niet om de Spirit Fitness CE900LED heen.

Deze crosstrainer is duur, maar is speciaal voor intensief en professioneel gebruik ontwikkeld.

Dit blijkt onder meer uit de vele trainingsmogelijkheden. Je geniet bijvoorbeeld van 9 verschillende trainingsprogramma’s én van 40 weerstandsniveaus.

Dat er uit zoveel weerstandsniveaus te kiezen valt, is te danken aan het vliegwiel van ruim 13 kilo zwaar.

Ook deze Spirit Fitness crosstrainer zorgt voor een ergonomische training. Zo worden de gewrichten een stuk minder belast en zijn de handgrepen flink vormgegeven.

Deze crosstrainer is duurzaam en is naar wens te verstellen. Zo kunnen de pedalen versteld worden.

Dat dit een professionele crosstrainer is, blijkt echter wel uit het prijskaartje. Voor deze crosstrainer betaal je 4495 euro.

👍 Voordelen:

 • Heel veel trainingsmogelijkheden
 • Zwaar vliegwiel
 • Ergonomisch trainen
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • Maximaal gebruikersgewicht van 200 kg

👎 Nadelen:

 • Relatief duur
Spirit Fitness Pro CE800

crosstrainer_zonder_stroom_spirit_fitness

Deze top 3 sluiten we af met een unieke crosstrainer. De Spirit Fitness Pro CE800 is namelijk een zelfgenererende crosstrainer.

Zodra je begint te bewegen, wekt deze crosstrainer energie op. Met dank aan deze vrijgekomen energie train je vervolgens volledig naar wens op deze crosstrainer.

Belangrijk voordeel is dat je hierdoor nergens afhankelijk van bent. Het enige waar je afhankelijk van bent, zijn je eigen benen en armen.

Op de Spirit Fitness Pro CE800 train je hoe dan ook op een fijne manier. Je kunt uit veel trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus kiezen, terwijl de bewegingen erg stabiel en vloeiend aanvoelen.

Het verlichte LCD scherm en de sterke constructie zijn andere voordelen. Door de robuuste constructie is het maximale gebruikersgewicht maar liefst 150 kilogram.

Wel moet je er rekening mee houden dat dit apparaat zelf ook erg zwaar is; 114 kilogram om precies te zijn. Dit is dus geen crosstrainer die je eventjes verplaatst.

👍 Voordelen:

 • Zelfgenererend
 • Veel trainingsmogelijkheden
 • Verlicht LCD scherm
 • Maximaal gebruikersgewicht van 150 kilogram
 • Werkt echt volledig draadloos

👎 Nadelen:

 • Erg zwaar; 114 kilogram